A háznak egyedi arculatot kölcsönöz

A Rain Blox ornamentikájú perforált lemezzel

La Garenne-Colombes a Párizs vonzáskörzetében elterülő, több mint 7 millió lakost számláló 170 település egyike. Nemrégóta áll itt egy ház, amilyet még Párizsban sem látni. Az építész, Guillaume Campet lakik itt. A MEVACOnak köszönhetően, a műlakatos figyelemre méltó designelemeket alkalmazott, amelyek nem mellesleg sok hasznos funkcióval is rendelkeznek. "Az elején csalódottságot éreztem" - mondja Guillaume Campet.

A perforált lemez jól kombinálható

„Sajátos arculatot szerettem volna adni a házamnak" - meséli Guillaume Campet. „A perforált lemezt, amely jól kombinálható a kővel, a fával és az üveggel, több okból is kitűnő alapanyagnak tartottam. Jól alkalmazható takaróelemként, ha az ember el akar rejteni valamit, egyúttal igaz az ellenkezője is, amikor a perforált lemez mögött valami új dolgot akarunk felfedeztetni. A lyukasztási kép segítségével pedig egészen egyediek lehetünk." Ekkor történt, hogy Guillaume Campet látott valahol egy olyan lyukasztást, ami teljes mértékben megfelelt elképzeléseinek. Nyomban ott volt azonban csalódottsága is, kutatásai a lemez után ugyanis nem vezettek eredményre. Ez volt az a pillanat, amikor belépett a történetbe Mélanie Bruneau, a MEVACO munkatársa: „Olyan, új ornamentikájú lemezekről beszélt, amiket a MEVACO azon ügyfeleinek szánt, akik értékelik a kreatív megoldásokat. Nagyon jól hangzott!“

Egyedi perforált lemez

„Semmi nem nevezhető egyedibbnek, mint az esztétikai érzék maga" - mondta Konrad Fiedler, a 19. sz. egyik legjelentősebb német művészetteoretikusa. Olyan megállapítás ez, amellyel a MEVACO nagyon is egyetért. Blox, Rainblox, Drops, Eternity és Stone a fantázianeve azoknak az egyedi díszítéseknek, amelyek saját kollégáink ötlete alapján születtek. Létrehozásukhoz először megrajzoltuk az ornamentikát, majd kitöröltünk bizonyos lyukakat. Így kelt életre a kívánt minta. Végül mindezt eltároltuk egy programban. Amikor megérkezik egy megrendelés, máris lyukasztjuk és szállítjuk a kívánt lemezeket.

Perforáltlemez-korlátok: Biztonságosak és szépek

Guillaume Campet esetében bebizonyosodott, mennyire egyedi is tud lenni az esztétikai érzék: „A házon három erkélykorlát van" - meséli. „A korlátokon alul több lyuknak kellett lennie, felül viszont kevesebbnek. Úgy néz ki, mint az esőcseppek, amikor az ablakra hullanak. Azok hasonlóképpen oszlanak el: Az ablak felső részén kevesebb csepp van, mint az alsón. A MEVACO Rain Blox 10-20 négyzetlyukasztása hihetetlen módon tudja utánozni ezt a hatást."

A nyitott perforáltlemez-lépcsőház dacol az esővel

A lépcsőházban Guillaume Campet egy másik esztétikai elképzelését valósította meg. „Ott a Blox 10-20 négyszöglyukasztást alkalmaztam, hiszen az kitűnően harmonizál a fával. Maga a lépcsőház nyitott. Lemondtam a perforált lemez mögötti üvegfelületről, mégsem esik be az eső!"

Nem jelent problémát a méretre vágás és a porszórás

A szerkezetet maga Guillaume Campet saját kezűleg építette be. „A RAL 9005 mélyfekete színű perforált lemezeket színben megegyező, szabvány szegecsekkel acélcsövekre erősítettem" - mondja. „Nem jelentett problémát a lemezek helyszíni méretre vágása sem. Egyetlen dolog okozott fejtörést, hogy a porszórás a lemezéleken felpattoghat. De tökéletes volt a festés, így minden rendben ment." Végül Guillaume Campet olyan, egyedi külsővel rendelkező házat épített, aminek eredetisége még a főváros vonzáskörzetében is egyedülállónak mondható.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.