Egyedi tervezésű perforált lemez? Velünk lehetséges!
Ismerje meg a MEVACO Product Designert!
OLYAN EGYSZERŰ, MINT MÉG SOHA!
Egyedi perforáltlemez-kazetták konfigurálása és azonnali online rendelése
Kipróbálom a Designert
Tovább

KAPCSOLAT

  • Christina Mayer
  • Vordere Karlstraße 12, 73033 Göppingen
  • +49 (0)7161 5020-453
  • MEVACOPresseservice@mevaco.com
  • Megkeresését sajnos csak német és angol nyelven tudjuk fogadni.
VISSZA AZ ÁTTEKINTÉSHEZ

31.07.2015

Üde folt a faluban

A vogtlandi Oberlandban fekvő Arnsgrün központjában egy már rég nem használt áruház megvásárlását követően Alfred Görstner építész vendégházat és oktatótermeket alakított ki az épületből. „Miután teljesen átalakítottuk és részben megerősítettük, acélbeton födémet helyeztünk rá, amely a tó irányában hat méterrel kiugrik. Erre erősítettük fel – ökológiai szempontok figyelembe vételével – a fakeretes szerkezetet, amihez természetesen védőburkolatra volt szükség.“ Ez volt az a pont, amikor a MEVACO rombusz 110x52x24, alumínium expandált lemeze szerepet kapott. „Korábban dolgoztam már expandált lemezzel“ – magyarázza Alfred Görstner – „és ezúttal is az bizonyult ideális megoldásnak. Részint, mert a védőburkolatnak alulról is szellőznie kell. Az expandált lemeznek pedig megvan az az előnye, hogy az alsó szellőzés mellett a felületén újabb levegőmozgás alakul ki, ami jól átszellőzteti a falakat, s ez szerkezeti szempontból is előnyös. Ezenkívül megakadályozza a víz bejutását, hiszen a ferdén álló stégek lefelé néznek. Másrészt van még egy előnye: Ha az expandált lemezt keretbe helyezzük, stabillá válik, és nem vetemedik meg. Ezzel azonban tapasztalt lakatost érdemes megbízni, hiszen a keret és a hézagok egymáshoz illesztése nagyon precíz munkát követel.” A MEVACO expandált lemezével a konstruktőröknek a színvilág kialakításakor sem volt nehéz dolguk. „A lemezeket vörös színárnyalatban porszórtuk. A modern megjelenés tetszik az embereknek a faluban, és persze az Arnsgrünben megszálló vendégeknek is. Ha valaki ideérkeztekor megkérdezi, hol találja a vendégházat, mindig a következő választ kapja: az az a faház ott, a szép, színes expandált lemezzel.“

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.