Egyedi tervezésű perforált lemez? Velünk lehetséges!
Ismerje meg a MEVACO Product Designert!
OLYAN EGYSZERŰ, MINT MÉG SOHA!
Egyedi perforáltlemez-kazetták konfigurálása és azonnali online rendelése
Kipróbálom a Designert
Tovább

KAPCSOLAT

  • Christina Mayer
  • Vordere Karlstraße 12, 73033 Göppingen
  • +49 (0)7161 5020-453
  • MEVACOPresseservice@mevaco.com
  • Megkeresését sajnos csak német és angol nyelven tudjuk fogadni.
VISSZA AZ ÁTTEKINTÉSHEZ

31.01.2015

Amikor a perforált lemez iskolába(n) jár

Wolfenbüttel négy szárnyból álló reneszánsz kastélyában nyert elhelyezést a gimnázium, amelyet a lübecki „petersen pörksen partner architekten und stadtplaner bda“ építészei egy hozzáépítéssel kibővítettek. Az eredeti terv egy háromszintes tükörkép volt, amelyben a szaktantermeken kívül az étkező kap helyet. Markus Kaupert építész: „A földszinti étkezőt a galériákkal, ahol a diákok szabadon tanulhatnak, az új épület központi csarnoka köti össze. Mind a lépcsőfeljárókhoz, mind pedig a tanulói boxok kialakítása során a MEVACO Rv 5-8, acél, 2,00 mm lemezvastagságú, utólagosan porszórt perforált lemezét alkalmaztuk.“ A munka során különösen fontos szerepet kapott a tér akusztikájának megoldása. „Szükség volt hangelnyelők elhelyezésére“ – magyarázza Markus Kaupert. „A tanulói boxok kialakításához 35%-ban használtuk a perforált lemezt. A boxokat a zajcsökkentés érdekében ezt követően belülről szigeteltük“ – egészíti ki Kristin Wießel, a kivitelező »Metallbau Wilhelm Schulze Töchter GmbH« lakatosipari cég projektvezetője. „A perforált lemez lehetővé tette a hangelnyelő anyag réteges elhelyezését az építészeti elemekbe“ – folytatja Markus Kaupert. „Mindezt fenolgyantával bevont rétegeltlemez-burkolattal kombináltuk. Ezáltal a tanulói boxok is ugyanolyan sima felületet kaptak, mint a sötétvörös, függesztett lépcsők.“ Igényes feladat volt, ahogy Kristin Wießel visszaemlékszik. „A lépcsőkhöz acélbeton állványzatot építettünk, erre tettük fel az aljzatot, majd a rétegelt lemezt. A padok miatt ezek egyedi méretezést igényeltek. A helyszínen milliméterpontosan lemértünk mindent, rajzokat készítettünk, amiket elküldtünk a MEVACO-nak. A szállítást követően még nyers állapotban felszereltük a lemezeket, hogy méretben stimmelnek-e. Ezután porszórásra leszedtük őket, majd újra felerősítettük.“ Markus Kaupert tervei precíz kivitelezését csak megerősíteni tudja: „Mindent következetesen úgy végeztek, ahogy kértük. Arra a kellemes tapasztalatra tettünk szert, hogy a MEVACO perforált lemeze ugyanúgy, mint a telilemez, hajlítható és illeszthető, optikájában azonban a finom lyukasztás miatt lényegesen légiesebbnek tűnik.“

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.