FOOBAR
Vissza az Áttekintéshez
01.09.2018

A MEVACO új expandált lemezgyártó gépet vásárolt

Gépparkunk bővítése a növekvő és megváltozott kereslet kielégítése céljából

Schlierbach, 2018 szeptembere. A MEVACO munkatársai egy év leforgása alatt több mint 25.000 megbízást dolgoztak fel, és a tendencia növekszik. A kereslet ily mértékű növekedésére a vállalat csak egy nagyobb teljesítményű expandáltlemezprés vásárlásával tudott reagálni, amely képes a 2500 mm-es lemezszélesség és a 300 mm-es szemméret gyártására.

A MEVACO schlierbachi telephelyére 1,4 millió euró értékben vásárolta meg a Brück gépgyártó vállalat új expandáltlemezprését. A beruházásnak két fő oka volt: „A termékeink iránti nagy kereslet miatt egy ideje teljesítőképességünk határán gyártottunk" - mondja Jochen Schott, a MEVACO műszaki vezetője. „Emellett vevőinknek igénye van nagyobb lemezszélességre és nagyobb szemméretre. Az új expandáltlemezgéppel mostanól megvan a felszereltségünk, hogy ezen kívánságokat is teljesítsük."

Nagy mozgás az expandáltlemezpiacon

A modern építészetben, illetve a homlokzatkialakításokban egyre nagyobb teret kapnak a MEVACO expandált lemezei, így legutóbb pl. a tokiói La Perla üzlet kialakításában vagy az ausztriai Gallneukirchen „Wohnen am Linzerberg“ többgenerációs lakóházainak megépítésében. Az építészek és a műlakatosok ezekhez egyre gyakrabban keresik a nagyobb, akár 300 mm-es szemméretet. „Az új expandáltlemezpréssel ezeket az igényeket is ki tudjuk elégíteni" - mondja elégedetten Jochen Schott. „És mindezt a MEVACO közismerten rövid gyártási határidőivel. Raktári termékeink, amelyeket még a megrendelés napján elküldünk, sok esetben 24 órán belül a vásárlóknál vannak. Az egyedi kívánság alapján gyártott termékeink pedig maximum 4 napon belül megérkeznek megrendelőinkhez.“

A Standard Industrie 4.0 a MEVACOnál magától értetődő

A gyártás, az irányítástechnika, a számítógépes rendszerek, valamint a gép mellett dolgozó emberek összehangolt együttműködése az új gép beállítását követően is problémamentes marad. „A Standard Industrie 4.0 nálunk már akkor gyakorlat volt, amikor a a neve még nem is létezett" - hangsúlyozza Jochen Schott. "Munkafolyamatainkat régóta úgy szervezzük, hogy szakértelmünk mind a gyártásban, mind a programozásban vevőink előnyére szolgáljon. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy meg tudjunk felelni a sok, rövid gyártási határidőnek. A különféle adatbankok, valamint a magaspolcos raktárral kiépített kapcsolat gondoskodnak arról, hogy 98%-os határidőtartást tudunk teljesíteni. Emellett keményen dolgozunk azon, hogy naponról napra jobbak legyünk."

Nagy nyomóerő a rendkívüli pontosság érdekében

Az új expandáltlemezpréssel a MEVACO még inkább növelni tudta precizitását. „A 120 tonnás nyomóerővel pontosabb értékeket érünk el" - magyarázza a műszaki vezető. „Egy aktív rögzítő gondoskodik arról, hogy a lemez a nyújtás során ne mozduljon el. Ez minőségjavuláshoz vezet, főként olyan alapanyagok esetében, mint a nemesacél. A munkafolyamat során keletkező rezgést egy nyomókar csökkenti, ami minimálissá teszi a gép karbantartását, ezzel a gyártás szüneteltetését. Az amúgy is magas fokú automatizáltságunkat az autonóm szervomotorok még tovább növelik. Folyamatosan dolgozunk munkafolyamataink optimalizálásán, hogy a karbantartási időket még inkább csökkentsük.

Keressük a jó szakembereket

Növekednek munkatársainkkal szemben támasztott követelményeink is. „Ennek egyik területe az önállóan végzett feladatok" - mondja Jochen Schott. „Kollégáink a magaspolcos raktárrendszerben maguk kérik le a szükséges alapanyagot, majd a gyártást három monitor segítségével vezérlik. Mint valami pilótafülkéből." Így a MEVACOnál nagy hangsúlyt helyezünk az automatizáltság és a digitalizáció mellett a kitűnő szakembergárdára is, hiszen az elkövetkező hónapokban a termékeink iránti kereslet várhatóan tovább növekszik.

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.