SR_IV-ME-5-Schmidt_h2
VISSZA AZ ÁTTEKINTÉSHEZ

„Megbízom benne. Még mindig bejött!“

Tervezhetőség témában interjúalanyunk Harry Schmidt

Harry Schmidt lakatosmester a Mössinger Acél- és Fémipari Kft.-nél. A 35 éves férfi itt tanult az üzemben, és tíz év után már letette a mestervizsgát. Magabiztosan és nyugodtan mozog a nagy gyártócsarnok hatalmas forgatagában, amelyben miközben szikrák táncolnak, egyidejűleg épp egy teherautót pakolnak, és végzik legkülönfélébb megbízások munkálatait. A Mössinger Stahl- und Metallbau GmbH komplett hidaktól kezdve a legkisebb munkákig mindent fémből készít.

Schmidt úr, mi volt 2014-ben a legizgalmasabb megbízásuk, és miért épp az?

Izgalmas volt például a pforzheimi gimnázium sportcsarnoka. Ott volt minden: a szokványos acélkorlátoktól kezdve a masszív lemezacélkorlátokig. Nagyon átfogó munka volt. De szívesen dolgozom lépcsőfeljárókkal is. Épületlakatos vagyok (mosolyog), vagyis inkább szerkezetlakatos.

Mi tudja Önt felbosszantani munkája során? Min változtatna szívesen?

Minden egyre gyorsabbá válik. Ez régebben is így volt, de csak néha-néha jött közbe egy-egy telefonhívás. Ma az emberek a legapróbb megbízásokra is ajánlatot kérnek. Nagyobb munkák esetében ez még rendben is lenne, de a kisebbeknél nem valódi az érdeklődés. Ilyenkor az ember a feleslegesen készít ajánlatot.

Mi jellemzi Ön szerint a jó szállítót?

A megbízhatóság nálunk nagyon fontos, hiszen határidőre dolgozunk. Előre megmondjuk, mikor lesz kész a munka. És ha a gyártó nem szállít időben, azt nekünk kell behozni.

Hogyan érzékelik az utóbbi években az idő szorítását?

Egyre hektikusabb minden. Az ember megpróbál tervezni, határidőket úgy kitűzni, hogy a vevőre is maradjon ideje. Mindezek ellenére sajnos mégsem sikerül mindig.

Mennyire sürgős a megrendelőknek a munka?

A mi megrendelőinknek tulajdonképpen mindig sürgős. Főként az építészek vagy az építésvezetők adnak olyan időpontokat, amiket tartani kell, még ha közbe is jön valami. Magánemberek esetében inkább mondhatom: „Sajnálom, el kell csúsztatnunk az időpontot.“, ha például valaki megbetegszik. A magánemberek rugalmasabbak.

Hogyan jár el azokkal a megrendelőkkel, akik mindent „tegnapra“ akarnak?

A ripsz-ropsz munkát nem ismerjük – ezért megpróbáljuk a legjobb határidőt megtalálni, vagy valamit időben kitolni.

Milyen arányban állnak Önöknél a rövid és a hosszú határidejű megbízások?

Vicces, de valahogy minden úgy van, hogy azonnal kell. Sok vevőnek fél évig nincs korlátja, vagy csak ideiglenes megoldása van. Amikor azonban a lakatos azt mondja, hogy négy hétig is eltart, sokan összerezzennek. A legtöbb magánember előre spórol rá, és amikor eljut hozzánk, azonnal akarja a munkát. A megbízásaim 70 %-a sürgős, vagyis állandóan szorít az idő.

Mennyire előnyös az Önök számára a MEVACO azon szolgáltatása, hogy a raktári termékeket 24 órán belül, a konfiguráltakat max. 4 napon belül szállítja?

Fontosnak tartom, hogy olyan partner álljon mögöttem, akiben meg lehet bízni és gyorsan szállít. Ha azt mondja egy vevőm: „Egy héten belül szeretném. Ha nem sikerül, máshova megyek.“ – akkor azt a MEVACO segítségével természetesen teljesíteni tudom.

Ez azt jelenti, hogy előfordul, hogy azért kap meg egy megbízást, mert a MEVACO-tól gyorsabban kapja meg az alapanyagot, mint mások?

Igen. És tudom, hogy két-három napon belül itt is lesz. Ez leveszi a vállamról a terhet, hiszen tudom, hogy valóban gyorsan megy.

Mennyire fontos Önnek a termék rendelkezésre állására vonatkozó információ az online shopban , valamint a szállítási idő megadása a rendelésvisszaigazoláson?

Számomra fontos. Nem vagyok az, aki ezt túl gyakran használná, de a MEVACO online ajánlata számomra gigantikus. Korábban várakozni kellett, értem ezalatt a faxot. Már korábban is használtuk az online shopot, de mióta frissítették, tényleg hihetetlen a kínálat.

Gyakran rendel a MEVACO-nál az utolsó pillanatban?

(habozik) Utolsó pillanatban nem. De megbízom bennük, és még mindig bejött.

Milyen gyakran rendel kívánt méretű terméket?

Eddig még nem túl gyakran. Inkább azt mondanám, hogy ritkán.

Fontos az Ön számára a 4 napos szállítási határidő?

A vevővel meg lehet értetni, hogy a munka eltarthat egy ideig. De ha azt mondom, hogy mégis megy gyorsabban, az tetszik neki. Így a gyors szállítási határidőt a magam számára is kihasználom.

Lenne javaslata, hogyan tudná Önt a MEVACO még jobban segíteni munkái időbeli tervezése során?

Ha továbbfeldolgozást is kínálnának. Ha a lemezeket beépítésre készen gyártanák. Akkor nekünk már csak szerelnünk kellene. Hiszen online a MEVACO már elég jó.

Akkor nem hiányol semmit?

Nem, minden rendben van így.

Mire büszke a munkája során?

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.