SR_IV-ME-4-Antoni_h2
VISSZA AZ ÁTTEKINTÉSHEZ

„A raktárunk régebben legalább háromszor ekkora volt.“

Raktározás témában interjúalanyunk Yves Antoni

Yves Antoni barátságosan és láthatóan jókedvűen fogad bennünket a Bleiholder GmbH & Co. KG irodaépületének első emeletén. Köszönt bennünket a cégvezető, Jörg Bleiholder, s kezet ráz velünk a rangidős vezető, Rolf Bleiholder, aki 50 évvel ezelőtt alapította a lakatosüzemet, és aki máig az irodában dolgozik. Az üzem jelenleg több mint 2000 m2-en több mint 30 dolgozót foglalkoztat.

Antoni úr, specializálódtak valamire?

Mindenre! (nevet) De fordítsuk komolyra a szót: mindenhez kell valamennyit értenünk – és ez nem kevés. Fontos szerepet kap a tanácsadás, mert a tanácsadás fél megbízás. De foglalkozunk mindennel: tanácsadás, műszaki rajzok, gyártás, szerelés, egészen az átadásig.

Mi volt 2014-ben a legizgalmasabb megbízásuk, és miért épp az?

Egy épület itt Pforzheimban, közvetlenül a pályaudvar mellett. „Il tronco“-nak hívják, lefordítva „fatörzs“-et jelent. Mi csináltuk a homlokzat teljes burkolását és a védőkorlátokat. Ott nincs két egyforma lemez, ami az épületet illeti, nincsenek vízszintesek és függőelegesek. A legszebb éjszaka, amikor megvilágítják. A legjobb benne, hogy semmi sem átlagos, minden egyedi gyártású.

Mi tudja Önt felbosszantani munkája során? Min változtatna szívesen?

Hogy komolyabban kellene venni bennünket és a szakmánkat. Nehéz, hogy szakmunkástanulókat és jó szakembereket találjunk.

Mi jellemzi Ön szerint a jó szállítót?

Amit a MEVACO nyújt, vagyis a megbízhatóság. A megbízhatóság az alfa és az ómega. Anélkül, hogy hízelegni akarnék, de ez így van.

Milyen szerepet kap napi munkájuk során a raktározás?

Ezzel nem nagyon foglalkozom – igyekszünk megszabadulni a raktártól és Just In Time rendelni, ugyanis a raktározás jelenti az egyik legmagasabb járulékos költséget.

Van még raktáruk, s ha igen, mekkora?

Igen, egy egész kicsi, kb. 50 m2, csupán sürgős esetekre. Korábban legalább háromszor ekkora volt.

Milyen gyakran rendelnek csupán egy darabot, ill. egy-egy darabos készletet?

Naponta. Kizárólag vevői igény alapján rendelünk, így sikerül elkerülni a raktározást. Régebben halomra rendeltünk, de mivel termékpalettánk egyre szélesebb, ezt már nem tehetjük meg. Ma már csak adott vevőnek, adott munkához rendelünk.

Ez azt jelenti, hogy elméletileg nem tudnak túl nagy mennyiséget tárolni?

Nem, hiszen akkor év végén a kétharmadát ki kellene dobnunk, és az drága mulatság lenne. Képzelje csak el: Most divatban van például a kék, Ön mindent kékben rendel. Aztán jön a zöldnek a divatja. Akkor mitévő lesz?

Van olyan anyag, amit mindig tartanak raktáron?

Csavarokat, nap mint nap használt anyagokat. De perforált vagy expandált lemezeket nem, azokat megbízástól függően rendeljük a MEVACO-tól.

Hogyan szoktak rendelni? Összegyűjtik a tételeket, vagy felmerülő igény szerint azonnal rendelnek?

Mindig igény szerint, azonnal.

Mennyire előnyös Önöknek, ill. megrendelőiknek az a lehetőség, hogy a MEVACO akár 1 db-ot is gyárt?

Főként a költségek szempontjából, hiszen nem raktározunk. Számomra nincs hozadéka annak, hogy van két tábla perforált lemezem, amit soha többé nem tudok felhasználni. A MEVACO gyors szállításának köszönhetően folyamatos üzemben tudunk dolgozni. Nem kell előre terveznünk, majd várakoznunk, és semmivel nem kell leállnunk. A vevő azt érzi, hogy megbízhatóak vagyunk. Ugyan nem tudja, milyen ok rejlik mögötte, de észreveszi. S ha egyszer-egyszer valami probléma adódik, gyorsan megkapjuk a pótlást. Hiszen mi sem vagyunk egészen tökéletesek. (somolyog) – csak majdnem.

Az online shopban rendel, esetleg telefonon vagy faxon?

Csak e-mailben és faxon. Talán valamikor az online shopban is fogunk rendelni. Ha az ember egyszer már belejött, azt mondja magának: „Hát, ezt miért nem tetted már korábban?“ Eddig egyszerűen nem jutott rá időm, hogy foglalkozzam ezzel.

Tud róla, hogy a MEVACO-nál ún. „kívánt méretű terméket“ is rendelhet?

Már régóta tudom, de mindig abból indultam ki, hogy az egyrészt nagyon drága, másrészt – mivel extra gyártásról van szó – egy örökkévalóságig tart, míg megkapom az árajánlatot. De ezt felül kellett bírálnom, amikor a törzsvevői körben februárban meglátogattam a gyártóüzemüket. Amikor láttam, hogy történik a MEVACO-nál a gyártás, világossá vált számomra, hogy ez nem is lehet annyira drága. Ott minden úgy megy, mint a karikacsapás, így én is elég gyorsan hozzájuthatok ahhoz, amit szeretnék. Épp egy munka áll előttünk, ehhez azonnal egyedi méretű termékre fogok ajánlatot kérni a MEVACO-tól.

Lenne javaslata, hogyan tudná Önt a MEVACO még jobban segíteni az alapanyag-ellátásban?

Nincs, tulajdonképpen nincs. Már az előző katalógus is jó volt, de a mostani még jobb. És a MEVACO által kínált egy napos kiszolgálásnál többet az ember nem is kívánhat.

Mire büszke a munkája során?

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.