SR_IV-ME-1-Elsaesser_h2
VISSZA AZ ÁTTEKINTÉSHEZ

„Gyorsabban megkapom az árakat, és ez nagy segítség.“

Időbeosztás témában interjúalanyunk Martin Elsässer

Martin Elsässer szenvedélye a lakatosmunka: több mint 35 éve vált mesterré, és még szabadidejében is szakértőként tevékenykedik az iparosok szakmai szervezetében. A Mössinger Stahl- und Metallbau GmbH, amelynél dolgozik, Pforzheim körzetének egyik legnagyobb üzeme. 30 dolgozót foglalkoztat több mint 1500 m2 területen. A hosszú múltra visszatekintő vállalatot, amelyet jelenleg a negyedik generációs tulajdonos, Ulli Wetzel vezet, 1926-ban alapították.

Elsässer úr, milyen szerepet játszik az időfaktor a mindennapjaiban?

Folyton szorít az idő. A munkaidő adott, és azalatt kell a lehető legtöbbet elvégezni.

Mennyi időt tölt hetente a vevőkkel és mennyit a műhelyben?

20 % megy el a vevőkre, 20 % a műhelyben, 60 % az irodában. Vagyis ott vagyok az üzemben, az irodában és a vevőknél is – és mindezt tulajdonképpen párhuzamosan.

Gyakran próbál „takarékoskodni“ az idővel?

Az időtakarékosság nagyon nagy szó. Hiszen az idő egyszeri dolog, ezért tulajdonképpen nem is nagyon lehet takarékoskodni vele. Vagy Ön ezt másként látja? Megpróbálom a munkafolyamataimat úgy optimalizálni, hogy ne vegyenek túl sok időt igénybe. De ez nem könnyű, hiszen miközben az ember nekifog egy munkának, állandóan közbejön valami. Például, ha épp számításokat végzek, és közben telefonál egy vevő. Kiesek a kerékvágásból, és utána már nehéz visszazökkenni. Persze nem mondhatom azt, hogy „Sajnálom, ezzel most nem tudok foglalkozni“, hiszen éppen ez a dolgom. És ha egy vevő felhív, azonnal érvénybe lép a szabály: a „vevő mindenekelőtt“. Így nem adhatok neki akármilyen választ. Gyakran viszek haza magammal munkát. A vevőt, aki az ajánlatot kérte, nem érdekli, hogy napközben más tennivalóm is van. Ha van munka, azt akkor meg is kell csinálni. (Ebben a pillanatban csörög a telefon – rövid szünet.)

Milyen gyakran zsúfolódnak össze Önöknél a dolgok? Hogyan tud úrrá lenni a kapkodáson?

Tulajdonképpen mindig minden zsúfolt. Reggeltől estig. És néha este a telefonálgatásokkal még folytatódik is. Nem ér véget azzal, hogy kilépek az ajtón. De hát, ez már csak így van! Másképp talán nem is lehetne. Régebben volt egy saját üzemem, majd egyesültünk a Mössingerrel. (Ismét csörög a telefon. Rövid válasz következik egy vevő határidővel kapcsolatos kérdésére.)

Menyi időre van szüksége, míg elkészít egy ajánlatot?

Kb. 1- 2 órára. De persze függ ez attól is, hogy miről van szó. Eltarthat akár 1-2 napig is.

Mennyiben segít Önnek ajánlattétele során a MEVACO online vagy telefonos azonnali árinformációja?

Gyorsabban megkapom az árakat, és ez nagy segítség. Egyszerűbb, mint máshol utánakérdezgetni és várakozni. Leülök a számítógéphez, és már csinálhatom is. Ez tényleg jó, és időt takarít meg.

Le szokta kérni a szállítási határidőt is?

Tudom jól, hogy a MEVACO rövid határidőkkel dolgozik. A MEVACO-nál, ha rendelek, néhány napon belül megkapom az árut. Raktári cikkek esetében ezzel mindenképpen lehet számolni, hiszen a mi vevőink az általunk vállalt határidőt szeretnék tudni.

Vagyis ez egy olyan előny, amelyet aztán Ön a vevőinél érvényesíthet?

Természetesen! Ha az áru gyorsabban jön, én is gyorsabban teljesíthetem a megbízást. Aztán persze vannak ténylegesen sürgős esetek is, amiket a MEVACO szállítási határidői nélkül nem tudnék megoldani.

Gyakran telefonál a MEVACO-hoz?

Szinte soha, csak ha problémám adódik. Egyébként mindent online intézek. Legtöbb megrendelésem raktári termék, amiket gyorsan és problémamentesen megkapok az online shopban.

Mennyi idő telik el a vevő érdeklődése és az ajánlatadás között?

Vagy szinte semennyi, vagy max. 14 nap. A megbízás jellegétől függ.

Lenne javaslata, hogyan tudná Önt a MEVACO még jobban segíteni ajánlatkészítése során?

(Nevet.) Legfeljebb az árakban mehetnének kicsit lejjebb. Tulajdonképpen maximálisan elégedett vagyok, és azzal is tisztában, hogy egy ilyen profi szolgáltatásnak megvan az ára. A szállítómnak az a dolga, hogy pontosan azt szállítsa, amire nekem szükségem van. És nem több. Ebben pedig a MEVACO tökéletes.

Mire büszke a munkája során?

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.