Modern hotel a hagyományos városban

A diszkrét biztonságról az expandált lemez gondoskodik

Göppingen a helybeli és a környékbeli emberek számára olyan központ, ahova dolgozni, tanulni, bevásárolni és a szabadidőt eltölteni járnak. A turisták számára a Fils folyó menti város kedvelt helyszíne a városban tett sétáknak, kiindulópontja a Schwäbisch Albba vezető kirándulásoknak. A történészek számára az EU ötletének bölcsője, hiszen A Staufer-ház császárai, Barbarossa és II. Frigyes a Szent Római Birodalom idején országukban, amely a dán határól egész Szicíliáig terjedt, nemcsak hogy új jogrendet vezettek be, de városokat és egyetemeket is alapítottak. Klaus von Bock, helybéli építész számára Göppingen a változások városa, amelyhez építész irodájával jelentős mértékben hozzájárul: Göppingen folyamatosan fiatalodik, megújul, modern várossá fejlődik. A Holiday Inn Express, amelyet Klaus von Bock zseniálisan ötvözött az egykor a helyén álló „Hotel zu den Aposteln“ szállodával, mindennek jó cégére. Természetesen a MEVACO expandált lemezének segítségével, amely – mint az expandált és perforált lemezek vezető gyártója – számára Göppingen nem csupán fontos székhely, gyakorlatilag szülőváros is.

Expandált lemez a bejárat homlokzatán

„A Hotel zu den Apostelnnek évszázados története van, mindig is a tér első számú épülete volt” – meséli Klaus von Bock. „Ám a városképet meghatározó épületet már nem lehetett akkori állapotában megtartani. Így született meg a rekonstrukció ötlete, melynek köszönhetően a szálloda megfelelhet a mai, modern követelményeknek. Ez azonban maga után vonta az egész Apostelhof-negyed átépítését: az itt lakók privát belső udvaraival, ill. a szomszédos óvoda új játszóterével együtt.” Vagyis nem kevés tennivaló az építész iroda számára, amely 2018-ban megnyerte a pályázati kiírást. A projekt megvalósításakor az új Holiday Inn Express bejáratát a MEVACO hatszög mintájú, 150x56x21,5, 1,5 mm lemezvastagságú, utólagosan porszórt expandált lemezével burkolták be.

A menekülő-útvonal természetes megvilágításáról az expandált lemez gondoskodik

Klaus von Bock szavait hallva – „egy modern hotelépülettel szembe támasztott követelmények” – az ember először komfortos szobákra, kellemes előcsarnokra és szép reggelizőhelyre gondol. Ez így helyes is, ám egy építész valódi munkája a részletekben rejlik. Pl. a menekülő-útvonalak kialakításában, amelyeknek, ugyan remélhetőleg soha nem lesz rájuk szükség, mégis száz százalékosnak kell lenniük, ha mégis használatba kellene őket venni. Ehhez tartozik az is, hogy lehessen rajtuk látni. Ehhez Klaus von Bock a MEVACO expandált lemezét alkalmazta, amely biztosítja a menekülési útvonalak, valamint a szomszédos optikai szaküzlet mellékhelyiségeinek nappali fénnyel történő megvilágítását, illetve szellőzését. „Az expandált lemez nemcsak, hogy jó szolgálatot tesz, de optikailag is megfelelő takaróelem” – fűzi hozzá az építész.

A bejárati ajtó expandált lemezbe épített kártyaleolvasója

Komfortos az, ami egyszerűen kezelhető. Ide tartozik a hotelba való bejutás akár éjszaka, akár nappal, amiről a MEVACO expandált lemezébe épített diszkrét kártyaleolvasó gondoskodik. Egy másik helyen, amire sok vendég felfigyel, az építészek az egykori „Hotel zum Apostel” emléktábláját helyezték el, hiszen mindenki tudni szeretné, honnan származik a szokatlan név. Az egykori fogadó (amely a 17. század közepén a város kapui előtt állt, hogy a késő éjszaka érkező vendégek is megszállhassanak, kocsijaikat védett helyre állíthassák, lovaikat megetethessék, megitathassák) tulajdonosának ragadványneve „Apostel” volt. Ma ezt a nevet viseli az egész városnegyed, amiben Georg Schwarz, az egykori fogadós, bizonyára örömét lelné.

Az expandált lemezbe épített ajtók csak belülről nyithatóak

Térjünk vissza még egyszer a biztonság kérdésére! Ennek elérése érdekében az építészek a mélygarázs és az alagsor menekülőajtóit, ill. az optikai szaküzlet második menekülési útvonalát az épület expandált lemezzel burkolt részeként képzelték el, így két ajtó csak belülről nyitható, kívülről csak akkor látszanak, ha az ember jól megnézi őket. Ami fontos, hiszen az expandáltlemez-felület így egységes egésznek hat. Mivel a fal kültéren helyezkedik el, a korrózióvédelemről egy alapozó réteg után az utólagos porszórás gondoskodik.

Göppingen új fénypontja

Klaus von Bock szerint az Apostelhöfe városnegyednek és a Hotel Holiday Inn Expressnek köszönhetően tovább nő Göppingen vonzereje, ami nem ér véget a belváros újjávarázsolt épületeivel és köztereivel. Kreatív csapata a jövőben sem fog szűkölködni szokatlan ötletekben és kézzelfogható eredményekben.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.