Amerikai álom válik valóra Nyugat-Franciaországban

Köszönhetően a buborék mintázatú perforált lemeznek

Az „American Dream” az utcán hever: a Highway One, a világ egyik legszebb útja San Diegóból vezet San Franciscóba. De említhetjük a 66-os utat is Chicago és Santa Barbara között, amely az Egyesült Államok első történelmi jelentőségű országútja. Mindezekhez hozzátartoznak az olyan régi autócsodák is, mint a Pontiac Firebird, a Chevrolet Camaro vagy a Ford Cobra. Az álomországutak ugyan léteznek még, de a régi autócsodák közül több is a múlté már: megette őket a rozsda, és eljárt felettük az idő. Ám mind nem tűnt el, hiszen a Pays de la Loire körzetében található kis faluban, Vouillé-les-Marais-ban William Ribière és Malory Bruand cégükkel, a Pro-V8-cal ilyen autók restaurálásának szentelték magukat. S mivel az American Dreamben a műhelyhez egy stílhű bisztró is tartozik, a „Le Pontiac”-kal egy második álmot valósítottak meg, melyben meghatározó szerepet kapott a MEVACO „Buborékok” perforált lemeze.

Nem szokványos lyukasztás szappanbuborékokra emlékeztető optikával

Nem szabad sajnálni a fárasztó utazást, ha az ember szeretne eljutni a Pays de la Loire körzetében található kis faluba, Vouillé-les-Marais-ba. Ahogyan Európa szerte, de még a tengerentúlról sem sajnálják sokan, akik azt a szakértelmet keresik, amely máshol már veszendőbe ment, ám amit William Ribière és Malory Bruand szerelőműhelyében megtalálnak. Aki igazi álomautóra vágyik, annak nem hosszú az út azért, hogy a Pro-V8 műhelyében csodás átváltozásnak lehessen szemtanúja: A jelentéktelen verda nemrég talán még roncshalmaz volt, aztán William Ribière és Malory Bruand kezelésbe veszik, és valódi, négy keréken guruló amerikai álommá változik. Mit gondol erről a házigazda? William Ribière csak mosolyog: „Nos, fogalmazzunk úgy, hogy nincs, amit Malory és én nem tudnánk apró darabokra szedni, majd újra összerakni.” Vajon csak az autókra gondol vagy a MEVACO „Buborékok” perforált lemezére is? Hiszen amint ez a szappanbuborékra emlékeztető perforált lemez megtette a hosszú utat Vouillé-les-Marais-ba, a mester természetesen ezt is saját kezébe vette.

Ha régiből újat szeretne varázsolni, a perforált lemez a megfelelő partner

Nemcsak az Európából vagy a tengerentúlról érkező vendégek, de a helybéliek számára is kedvelt találkozóhely a „Le Pontiac”. A bisztró nem egészen új, vagy mondjuk inkább úgy, nem volt új? „Képzeljen el egy bárt tömör fából!” – meséli William Ribière. „Régebben itt minden úgy nézett ki.” Nos, ehhez valóban kell képzelőerő, hiszen a „Le Pontiac” ma egy igazi blueskocsma hangulatát idézi. William Ribière: „Egy idő után már nem tetszett nekünk, ezért kerestünk valamit, ami illeszkedik a Pontiac világához. Hamarosan rá is találtunk a MEVACO perforált lemezére, amely a felújítás során megfelelő partnernek bizonyult.”

Corten-acél perforált lemez gondoskodik a vintage miliőről

Természetes, ha valaki csukott szemmel is szét tud szedni egy 1967-es Pontiac Firebird-öt, majd csukott szemmel újra össze is rakja, nem ijed meg egy nagyobb átalakítástól sem. „Ez már igaz” – erősíti meg William Ribière, - „mindent saját magam csináltam építész és belsőépítész segítsége nélkül, no és persze műlakatos nélkül.” A tettek mezejére lépett, megtervezte a bárt, méretre vágott, összeillesztett, megcsinálta a villamos szereléseket, lámpákat tett fel, és elrendezett mindent, ami még időközben felmerült. Ehhez tartozott a miliő is, pontosabban az 50-es évek amerikai bárjainak vintage miliője.

A MEVACO perforált lemezére az interneten talált rá

William Ribièrenek határozott elképzelése volt, végül hogyan nézzen ki majd minden, ám ahhoz előbb meg kellett találnia a megfelelő alapanyagokat. „A MEVACOra az interneten bukkantam rá” – meséli. - „A sokszori kattintgatások után a „Buborékok”-nál maradtam. Nagyon tetszett, a Pontiac autócsalád stílusára emlékeztetett.” Arra az autócsaládéra, amely íveltebbé, lekerekítettebbé vált, s amely 1969 óta fényes krómkiegészítőkkel gazdagodott. „Fényleni a buborék mintázatú perforált lemez is tud, ha a megfelelő megvilágítást helyezzük mögé” – egészít ki William Ribière.

Perforált lemez Corten-acélból annyit jelent, hogy a rozsda a barátod

William Ribière azonban többet szeretett volna. Egy olyan ember számára, aki autókat restaurál, a rozsda mindennapos dolog. „A munkámhoz tartozik” – mondja a műhelytulajdonos – „ezért szerettem volna a bárban is viszontlátni,” Természetesen „modern rozsda” formájában, és erre a Corten-acél kiválóan alkalmas. A Corten olyan időjárásálló építőelem, amely ellenálló az időjárási tényezőkkel szemben. Szulfátok és foszfátok segítségével vastag oxidréteget, ún. patinát képez, amely védi a fémet a további korróziótól. „Az alapanyag kiválasztásában a MEVACO értékesítői segítettek. Minden nagyon egyszerűen és gyorsan zajlott.”

Perforált lemezek problémamentes szállítása és feldolgozása

William Ribière-t elbűvölte az együttműködés a MEVACOval. „Minden szuperül ment” – meséli. - „A 2,0 mm lemezvastagságú ’Buborékok’ perforált lemezt Corten-acélból határidőre szállították, és a lemezek olyan méretűek voltak, amilyet kértem. A feldolgozás is gond nélkül ment. Tisztán tartása – hiszen végülis egy bárról van szó – pofonegyszerű. Nagyon elégedett vagyok!” Ahogyan elégedettek a vendégek is, akiket „A főnök”– így becézik Malory Bruand-t – szolgál ki. Nos, ilyen az American Dream-hangulat a „Le Pontiac”-ban, a Pays de la Loire kellős közepén.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.