Építészeti mestermű fantasztikus környezetben

Egyedülálló oszlopburkolat perforált lemezből

A dél-tiroli Klobensteinban székelő Metall Ritten munkatársai egyetértenek abban: „A pincészetek modern épületei olyan építészeti remekművek, amelyek nemcsak hogy harmonikusan illeszkednek a tájba, de visszatükrözik a dél-tiroli borászok azon tudatosságát, amellyel az európai élvonalba kerültek. Több mint 40 figyelemreméltó borászat épült meg így az építészet és a természet közös ölelésében. Az ilyen kiemelkedő projekteknek bátor, ám megbízható partnerekre van szükségük. "Ekkor léptünk be mi a történetbe. Mi mindannyian testestül-lelkestül olyan fémfeldolgozók vagyunk, akik nagyjából harminc éve gyártunk és szerelünk csúcsminőségű szerkezeteket, homlokzatokat. Ily módon válhatunk részeseivé időtálló és tartós építészeti alkotásoknak.” Az időtállóság és a tartósság a legfontosabb kulcsszavak – nem csoda, hogy a Tramin pincészet átépítése során is a MEVACO perforált lemezeire esett a választás.

Az oszlopok tartanak, a perforált lemez ragyog

Willi Stürz főborász és Günther Facchinelli, a Tramin pincészet PR-vezetője egyaránt megerősíti: „Nagy örömünkre szolgál, hogy végre sikerült egy olasz fehérbornak 100-ból 100 pontot kapnia a világon vezető szerepet betöltő Journal Robert Parker’s Wine Advocate-tól. Fűszeres tramini csúcsborunk az első olyan olasz bor, amely 100%-ot kapott, s amely nem olyan klasszikus borvidékekről származik, mint Toszkána vagy Piemont. Hatalmas siker, amely az egész dél-tiroli borviék fejlődését bizonyítja.” Willi Stürz főborász elmagyarázza az eljárást: „Mivel a mi szőlőskertjeink alpesi területen, 200-850 m magasságban fekszenek, sok kisebb, eltérő talajösszetételű klímazóna van. Boraink készítésekor épp erre a territoriális különbözőségre helyezzük a hangsúlyt, s ezt kell visszatükröznie építészetileg a pincészetnek is.” Werner Tscholl sztárépítésszel együttműködve olyan épület született, amely tökéletesen megfelel a funkciók megoszlásának: Az alsó részben kaptak helyet a borkészítés munkafolyamatai; a fenti, a hegyek, a szőlőtőkék és a tó övezte tágas térben pedig a látogatók élvezhetik a finom borokat. Feltűnőek ott a szőlőtőkékre hasonlító hengerek, melyeket a MEVACO perforált lemeze borít.

Tökéletesen megmunkált perforált lemez

Ami minden borkedvelő számára ismert: Az élvezet mögött kemény munka rejlik. Igaz ez a Tramin pincészet átépítésére is. A mestereknek nehéz feladatuk volt. „Csak rendkívüli odafigyeléssel tudták a munkákat optimálisan és határidőre befejezni” – emeli ki Willi Stürz, aki a pincészet átépítését koordinálta. „A Metall Rittennel való közös munka nagyon jól sikerült.” Egyik kollégájuk hozzá is fűzi: „A fémek specialistájaként mi nap mint nap találkozunk ezzel az alapanyaggal. A fém megszámlálhatatlanul sok alkalmazásban kap helyet, és arra ösztönöz, hogy időtálló alkotásokat hozzunk létre. Egy olyan partnerrel, mint a MEVACO, minden lehetséges.” Az oszlopok burkolatához a lakatosmesterek 2 mm lemezvastagságú, utólagosan porszórt Rg 5-15 alumínium perforált lemezt választottak, amelyből összesen 300 m2-nyi került beépítésre. „Sokszor volt szükség kézzel végzett munkára” – meséli a dél-tiroli lakatos. „Főként a lemezéleken volt fontos a nagy precizitás Elengedhetetlen, hogy az ember szívvel-lélekkel csinálja, hiszen szem előtt lesz, és a szakértelmünket fogja bizonyítani.”

A perforált lemez rugalmasan alkalmazható

Szakértelemre a borászatban is szükség van. A hagyományos fűszeres tramini mellett lagreint, kékburgundit, vernatschot, chardonnayt, pinot grigiot, fehérburgundit és sauvignont termesztenek. Hasonlóan sokszínű a szövetkezés tulajdonosi struktúrája is. „Nagyon nagy szükség van a résztvevők rugalmasságára” – erősíti meg Günther Facchinelli. Ezen követelményt tükrözi vissza az épület és az alkalmazott MEVACO perforált lemez. A Tramin pincészetben bizalommal tekintenek a jövőbe: „Tovább fogjuk vinni a tartósság érdekében kialakított koncepciónkat, hogy megőrizzük a talaj termékenységét” – mondja Willi Stürz főborász. „Ezen a megkezdett úton járva szeretnénk elnyerni a legmagasabb nemzetközi elismerést intenzív gyümölcsösségű borainknak.”

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.