Miért alkalmazza egy profi műlakatos az expandált lemezt?

„Azért, mert a MEVACO az egyedi megrendeléseket is méretpontosan teljesíti."

Klaus Berlemann számára nem kérdés: Szakmai sikerei fontos alappillére, hogy állandóan továbbképzi magát. „Oktatási központunkban újra és újra visszatérünk arra a kérdésre, hogyan lehet a legpraktikusabban megoldani az önműködően nyíló elektromos kapuk, kerítés- és beléptetési rendszerek működtetését” - mondja a szabadtéri kerítések és kapuk gyártója és nagykereskedője. Mivel a várakozó álláspont a fejlődés gátja, folyamatosan képzik partnereik szerelőit, szervíztechnikusait és értékesítőit. Nivel üres gyomorral nem lehet tanulni, oktatási központjukban egy különleges bisztrót alakítottak ki.

Fő termékkör a fémből készült tolókapuk

„Amire különösen ügyelni kell” – magyarázza Klaus Berlemann -, „hogy jogi értelemben véve a tolókapuk olyan szerkezetek, amelyeket emberek működtetnek. Ennek pedig megvannak a speciális baleset- és munkavédelmi előírásai, amivel partnereink szakembereinek is tisztában kell lenniük. A műszaki továbbképzéseken részletekbe menően oktatják a működési módokat és a szakszerű megoldásokat. Ez fontos annak érdekében, hogy a tolókapuk több mint 20 éven át naponta el tudják látni feladatukat, hiszen ez a mi elvárásunk. Ennek érdekében a szerelőknek és szervíztechnikusoknak képesnek kell lenniük arra, hogy a beépítést és a szervízelést mesterien oldják meg.”

Hajlított expandált lemez

Amikor felmerült az ötlet, hogy saját oktatási központot hoznak létre, Klaus Berlemann számára kézenfekvő volt: „Természetesen a fémekhez értek. És mivel rajongok a MEVACOval való közös munkáért, amelyben az egyedi megrendeléseket is méretpontosan szállítják, világos volt, hogy az expandált lemezre esik a választásom.” Az első feladat a kör négyszögesítése volt: A bisztróban egy belülről nem átlátszó felületet kellett létrehozni, ahová azonban kívülről be lehet látni. „Igen, pontosan erre gondoltunk” – erősíti meg Klaus Berlemann. „Kívülről lehessen belátni a bisztróba, belülről azonban felejtsük el a folyosót!” Jó, hogy a főnök még mindig egy igazi ötletgyáros! „Mivel az adminisztrációs munkát igyekszem átadni másoknak” – mondja mosolyogva -, „ még ma is a gyártás tökéletesítésén dolgozhatok. Így volt ez a legutóbbi műszaki fejlesztésünk, az INOVA harmonikakapu esetében is, amely mind esztétikai, mind minőségi tekintetben az emelőkar nélküli rendszerek úttörőjévé vált.” Klaus Berlemann ugyanígy talált ideális megoldást a kör négyszögesítésére is. „Végül az expandált lemeztrészben hajlítottan építettük be, így létrejött a kívánt hatás.”

Miként lehet elrejteni az expandált lemezek összeillesztéseit?

20 m2-nyi rombusz 76x35x11, 2,0 mm lemezvastagságú, alumínium expandált lemezt építettek be, melyet házon belül porszórtak Corten-acél színűre. A beépítés során az esztétikum kedvéért az illesztéseket acélsínekkel fedték le. „Első hallásra ez nem nehéz feladat, a kivitelezés során azonban igazi kihívást jelentett” – mondja az ötletgazda, miközben a mosoly ismét megjelenik az arcán. Mivé lenne a mi szakmánk az ilyen kihívások nélkül?

Expandált lemez, beton és fa egyedülálló harmóniája

„Már fiatal koromban is igyekeztem a saját ötleteimet megvalósítani” – mondja az a szakember, aki műszaki rajzolóként kezdte egy nagyvállalatnál, mielőtt 24 évesen saját lakatosműhelyt alapított. „Ezek közé tartozott, hogy megteremtsem olyan alapanyagok kombinációját, amelyek viszonylag távol állnak egymástól.” Az oktatási központ konyháját betonból alakították ki. A Corten-hatású expandáltlemez és a fapadlózat együtteséből olyan egyedülálló hatás született, amit Klaus Berlemann „színtiszta ipari design”-nak nevez. Persze ez arról is szól, hogy ő a jövőbe is tekint: „Szükségünk lesz egy új irodaépületre. Nagyon is el tudom képzelni, hogy ezt az alapanyagtársítást ott is bevetjük.” Hogy ismét négyszögesíteni fogják-e a kört? Schlierbach figyelmét az bizonyosan nem fogja elkerülni. Hiszen a MEVACO számára mérvadó a különleges igények teljesítése.

Oldal nyomtatása

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.