Üveghíd a Varese Design Week-en

Expandált lemezből készült lépcsőház vezetett a látványossághoz

Mi sül ki abból, ha egy fél tucat vállalkozó és iparos úgy dönt, saját költségen tesz valamit városáért? „Ha olyan jól működik, mint nálunk Varesében“ – válaszolja Gianpiero Bazzeghini műlakatos, - „az eredmény nemcsak idevonzza a látogatókat, de valódi élményt is jelent a helybéliek és a vendégek számára.“ Roberto Torsellini üveggyártó irányítása mellett a lakatosmester a Piazza Podestàn, a lombardiai Varese főterén megépítette a Glass Emotion Bridge-et. A Lago Maggiore és a Comói-tó között fekvő városban az üveggyártás nagy múltra tekinthet vissza. A Torsellini Vetro cég 1960 óta valódi üvegcsodákat valósít meg – sokat szédületes magasságban. A 412 m magasan álló „The Ledge“ üvegerkély a chichagói Willis Towerben csak egy példa a sok közül.

Egy kocka expandált lemezből és üvegből

A „Glass Emotion Bridge“ esetében ezt a magasságot ugyan nem kellett teljesíteni, „ennek ellenére szükség volt némi bátorságra, hogy az ember rá merjen állni az üvegből készült hídra“ – meséli Gianpiero Bazzeghini a sikeres projektről. „A szerkezet azt az élményt nyújtotta a látogatóknak, mintha a nagy ürességbe lépnének.” A Varese Design Week 2018 alkalmából épült kocka alakú szerkezet, amely fémből, expandált lemezből és üvegből készült, könnyedséget és légiességet sugárzott.

A beépített szökőkút, mint különleges látványosság

„A MEVACO expandált lemezével borított lépcsőházon át, a látogatók egy üveghídra érkeztek” – folytatja Gianpiero Bazzeghini. „A híd alá egy szökőkutat építettünk, ahonnan a víz aláhullva gyöngyöző esőfüggöny látványát keltette. A híd a teraszra vezetett, amelyett négy fémpillérrel támasztottunk alá. Az üvegből készült teraszról csodálatos kilátás nyílt az egész Piazzára."

A megvilágítás miatt az expandált lemez átlátszónak tűnik

Mivel a kocka éjszakánként pompás kivilágítást kapott, ennek köszönhetően mindig más-más látványt nyújtott. A színes vonalak kiemelték a kontúrokat, ezáltal az expandált lemezbe öltöztetett lépcsőház áttetszőnek tűnt. Az aláhulló víz is kapott megvilágítást, amely a gyöngyöző hatást még inkább erősítette. „Hogy minden zökkenőmentesen menjen, a szakemberek kéz a kézben dolgoztak” – mondja Gianpiero Bazzeghini. Ő maga a kocka fémvázáért volt felelős, valamint a lépcsőház burkolásáért a MEVACO rombusz 62x20x7,5 1,50 mm stégvastagságú, színtelen lakkal utólagosan porszórt acél expandált lemezével. A projektben rajta kívül varesei és környékbeli szállítmányozási, biztonságtechnikai és takarítócégek, fénytechnikusok és villanyszerelők vettek részt.

Az expandált lemez összeszerelése csupán egy napot vett igénybe

„Amit lehetett, mindent előkészítettünk a műhelyben” – emlékszik vissza Gianpiero Bazzeghini. „Így a téren egy nap alatt fel tudtuk húzni a fémszerkezetet, illetve az expandáltlemez-burkolatot. Mivel gyakran dolgozom együtt a MEVACO-val, minden problémamentesen ment.”

A kiállítás két hétig tartott

„Mivel a Glass Emotion Bridge időszakos projekt volt, 14 nap után lebontottuk” – emlékszik vissza Gianpiero Bazzeghini némi szomorúsággal a hangjában. De aztán mosolyog: „Végül pedig eltettük. Ki tudja, talán egy napon felépítjük egy másik helyen is.” Hiszen a varesei vállalkozók és iparosok szívesen dolgoznak együtt, így sok mindent lehetővé válik.

Oldal nyomtatása

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.