Alumíniumkorlátok Bécs központjában

A biztonságról a MEVACO perforált lemezei és befoglaló profiljai gondoskodnak

Robert Stolztól Falcoig mindannyian egy véleményen vannak: „Bécs, Bécs, csakis te lehetsz álmaim városa!”, vagy „Hello, hello, Vienna calling”. Bécs hívogat, Bécs teret enged az álmodozásnak. Nemcsak a költőket és a zeneszerzőket ihleti meg, de az építészeket és az ötletekben gazdag műlakatosokat is. Erről a zalaegerszegi Kocsi Attila is bőségesen tud mesélni. Határidőnaplójába újra és újra kerülnek be megbízások az osztrák fővárosból. Legutóbbi munkája során a MEVACO alumíniumlemezeivel és befoglaló profiljaival dolgozott, melyeket újonnan épített lakásokhoz álmodott meg.

Perforált lemez korlátok nagyszabású lakóépületekhez

Egy üres építési telek hasznosítására a bécsi Sperrgassén hét emeleten, összesen 1.060 m²-nyi hasznos alapterületen 18 lakás épült luxuskivitelű tetőtérkialakítással. „Megkaptuk a megbízást, ezt követően a MEVACO perforált lemezeiből összesen 250 méternyi korlátot és térelválasztót alakítottunk ki” – meséli Kocsi Attila.

A MEVACO partner a gyors kivitelezésben

„A tervezés szakaszában beszélgettünk a megbízóval és az építészekkel az elképzeléseikről. A megbeszélésekre mindig magunkkal vittünk egy MEVACO-katalógust, illetve termékmintákat” – meséli a műlakatos. „A kivitelezéshez a MEVACO-nál rendeltük meg az alapanyagot. Amikor az építkezés ahhoz a fázishoz ért, hogy mi is felvonulhattunk, először méretet vettünk a helyszínen, majd megrendeltük a MEVACO-nál az alapanyagot. A Sperrgassén 3,0 mm vastagságú, utólagosan porszórt Rd 15-30 és Rg 15-36,38 alumínium perforált lemezt, illetve az ennek megfelelő, 1,5 mm anyagvastagságú GEV 30x30x3 nemesacél befoglaló profilt alkalmaztuk, amit az építkezés helyszínén szereltünk össze.”

Régóta fennálló együttműködés a MEVACO és a műlakatos között

A műlakatos és a MEVACO egy szakmai vásáron kötött ismeretséget. „Azóta sok minden megváltozott” – mondja Kocsi Attila. „Mára már rendelkezésre áll az online keresés lehetősége, sőt bármikor kapcsolatba lehet lépni a MEVCO szakembereivel. Számomra nagyon fontos a korrekt szállítási határidő, hiszen manapság mindennek gyorsabban kell történnie, mint korábban.” Így Kocsi Attila és munkatársai a MEVACO segítségével megbízásaiknál pontosan érkeznek a építkezés helyszínére.

A szakemberek örömmel veszik az építkezések fellendülését

Kocsi Attila határidőnaplója arról árulkodik, hogy a nagyobb építkezési projektekben egyre jelentősebb szerepet kapnak a perforáltlemez-korlátok. Vállakozását, a MA-SZIN Kft.-t is ennek megfelelően hozta létre. „Egyrészt van egy lakatosműhelyünk” – mondja, „illetve egy porszóró berendezésünk.” A lakatosműhelyben Kocsi Attila szinte mindent el tud készíteni, amit acélból gyártani lehet: „Kezdve a díszes kovácsoltvas-kapuktól a modern üvegkorlátokig, nagyértékű ipari gépek vagy polcrendszerek alkatrészéig. Gyakorlatilag nincs is olyan, amivel ne foglalkoznánk. Mindent egyedileg készítünk, ha kell, házilag porszórással.” A MEVACO a vevők és a projektek éppen ezen egyedisége miatt a legmegfelelőbb partner: „Itt mindent megkapok, úgy, ahogyan arra szükségem van – és mindent nagyon rövid határidővel.”

Tipp: A befoglaló profilokat ne vágjuk le túl pontosan

A műszaki kihívások mellett a szakembereknek meg kell felelniük az állandóan változó előírásoknak is. „Állandóan van valami, ami új” – magyarázza Kocsi Attila. „Említhetjük a munkavédelmi rendelkezéseket, a szabványokat vagy a statikai előírásokat is.” Munkája során hosszú évek tapasztalatára támaszkodhat: „Emlékszem az első kísérletünkre, amikor sok évvel ezelőtt egy kültéri perforáltlemez-korlátot készítettünk. Akkoriban megfizettük a tanulópénzt. Acél perforált lemezzel próbálkoztunk, amit befoglaló profilba helyeztünk, majd az egészet horganyoztattuk. Nos, amit visszakaptunk, az nem volt más, mint deformálódott korlátmezők és eltömődött lyukak sokasága. A profilokat túl szűkre szabtuk, így a lemezek nem tudtak bennük mozogni. Azóta kültérben inkább alumínium vagy nemesacél perforált lemezt alkalmazunk, leginkább porszórással – és persze a befoglaló profilokat sem vágjuk le túl pontosra.”

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.