Aachen új városrésze

A MEVACO egyedi lyukasztású perforált lemezeivel

Az olyan városok, mint amilyen Aachen is, szerencsésnek mondhatják magukat, hogy egy egész városnegyedet áll módjukban lakásokkal beépíteni. Ott, ahol évekkel ezelőtt még a Rothe Erde Adóhivatal nem túl felemelő érzéseket keltett az emberekben, ma már a Frankenberger Höfe, az ún. Frankenbergi udvarok csalnak mosolyt idős és fiatal arcára. 247 bérlakás épült itt, melyek hasznos alapterülete 21.900 m2. Hasonlóan lenyűgözőek azok a számok is, amelyekkel a MEVACO rukkolt elő: a 145 erkélyen, franciaerkélyen és korláton kereken 800 kg 3,0 mm vastagságú, egyedi lyukasztású, alumínium perforált lemezt építettek be.

A régi királyi székhely az idők változásában

2015 júliusától 2017. június végéig, mindössze két év alatt valósították meg Aachenben a Frankenberger Höfe lakónegyedet, melynek egyes részei az egykori adóhivatal, a Rothe Erde (vörös föld) területén fekszenek, amely pedig nevét egy elődépületről, a Rote Kasernéről (vörös kaszárnya) kapta. A lakások időközben a legnépszerűbbek közé tartoznak Nagy Károly egykori királyi székhelyén, hiszen itt az élet épp úgy zajlik, mint a régi szép időkben: lakások, kisüzemek, éttermek, üzletek, műtermek egész sora gondoskodik a pezsgő életről. Felújították egyrészt az alapítás éveiből származó régi épületeket, másrészt új, modern 1-2-3-szobás lakásokat építettek egyedülállók, fiatal párok és idős emberek számára, valamint 4-5 szobásokat a családosoknak.

Egyedi lyukasztás alapos okkal

A mönchengladbachi acélműves MJB-LAWICKI GmbH & Co. KG sem kap nap mint nap ilyen volumenű megbízást. „Nos, az acéliparban eltöltött 50 év alatt szinte mindent csináltunk már" - mondja Michael J. Bachhuber. „Egyik építkezés sem hasonlít a másikra. Az általunk előállított szerkezetek szinte mindegyikét az adott megbízáshoz kell terveznünk, így a munkánk soha nem válik unalmassá!" Nem volt ez másképp a Frankenberger Höfe esetében sem. „A szerkezetkész stádiumtól kezdve ott voltunk a helyszínen" - emlékszik vissza Michael J. Bachhuber. „A mi feladatunk volt a franciaerkélyek 1.200 korlátelemének elkészítése, szállítása és szerelése hat különféle kivitelben, kilenc szélességben és hat különböző színárnyalatban. Ehhez jöttek még az összesen 18 lépcsőház árnyékolói, a mellvéd-, terasz-, erkély-, lodzsa- és lépcsőházkorlátjai." Más szóval: Rendesen oda kellett tennie magát az embernek, ami a MEVACO-ra is érvényes volt. A franciaerkélyek esetében, ahogy a padlószintről nyíló ablakokat nevezik, ill. az egyéb erkély- és mellvédkorlátokhoz nagy mennyiségű, vízbázisú festékkel utólagosan kezelt, 3,0 mm-es alumínium MEVACO perforált lemez került beépítésre. „Összesen 800 kilogrammnyi volt" állapította meg Michael J. Bachhuber. „Mindez a legegyedibb lyukasztási fajtákkal!", aminek alapos okai voltak. „Egyrészt a költségek csökkentése, másrészt statikai indokok. Ezenfelül be kellett tartani a DIN-szabvány szerinti minimális szélességet és a tartomány építési előírásait is. Az egyedi lyukasztás az építészek döntése volt. Ez felelt meg a legjobban az eredeti terveknek - standardlyukasztással nem érhették volna el ugyanazt a hatást."

Méretre rendelték - a műhelyben szerelték.

Miután a felek megelégedésére az összes kérdést tisztázták, Michael J. Bachhuber megrendelte a MEVACO-nál az egyedi méretű lemezeket. „Ezeket mi kezeltük le vízbázisú festékkel, és a műhelyben foglaltuk őket keretbe." A lakatosok ehhez nemesacél popszegecseket használtak. Ezt követően a keretbe foglalt perforált lemezeket a helyszínen az ablakmélyedésekbe korábban felerősített korlátkonzolokra helyezték. „Mi nemcsak dolgozunk, együtt is élünk a fémmel" - fűzi hozzá Michael J. Bachhuber. „Így aztán gyakran kerülünk kapcsolatba a MEVACO-val. Az együttműködésünk mindig nagyon gördülékeny." Amelyből azok az emberek is profitálnak, akik a Frankenberger Höfe negyedben találtak új otthonra. Már csak egy kérdés maradt nyitva: Vajon gyászolja valaki a Rothe Erde Adóhivatalt? A mai napig még senki nem jelentkezett.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.