MEVACO expandált lemezek homlokzatokhoz és korlátokhoz

Többgenerációs ház a még több közösségi élményért

Egy biztosító Európa szerte végzett közvéleménykutatása szerint a 45 év felettiek több mint kétharmada el tudná képzelni, hogy többgenerációs házban lakjon. Megszületett a „többgenerációs házak generációja”, ami lehetővé teszi, hogy mindez a tettekben is megvalósuljon, és senkinek ne kelljen magányosan élnie. Kiváló példa erre az ausztriai Gallneukirchenben létrejött, egy szeretetszolgálat által támogatott, „Wohnen am Linzerberg“ elnevezésű projekt, melynek kivitelezője a Metallbau Blauensteiner GmbH Naarn im Mühlviertel volt. Nem volt nehéz a MEVACO expandáltlemez-homlokzat- és korlátelemei mellett dönteni, számol be erről Bettina Blauensteiner.

Idős és fiatal egy fedél alatt

„Modern fémipari vállalkozásnak tekintjük magunkat, amely az építészetben időtálló és funkcionális megoldásokat kínál elvárt minőségben” – mondja Bettina Blauensteiner családi vállalkozásukról. Erre volt szükség akkor is, amikor a gallneukircheni evangélikus szeretetszolgálat a generációk egymás mellett élésének elképzelését megvalósította. A Linz mellett fekvő Gallneukirchenben a „Wohnen am Linzerberg“ lakópark 45 akadálymentes, világos lakást kínál tágas lodzsákkal, amelyeket a MEVACO különböző szemméretű expandált lemezeivel burkoltak be. 17 lakáshoz idősgondozást is nyújtanak, melynek díját a szeretetszolgálat átalányban számolja el a lakók felé. Egyszerű és nagyon meggyőző szisztéma, amely tetszést aratott mind a fiatal családok, mind az idősebb emberek körében. Többgenerációs ház alatt olyan központi fekvésű épületeket értünk, amelyek lehetővé teszik idősek és fiatalok egymás mellett élését, és a mindennapi élethez szükséges infrastruktúra gyalogosan is elérhető közelségben van. Így van ez a „Wohnen am Linzerberg“ esetében is.

A MEVACO a fémfeldolgozó ipar megbízható partnere

Mivel Gallneukirchen vidéki környezetében a zöld szín dominál, az építészek ezt a tavaszias hangulatot kölcsönözték az épületegyüttesnek is: MEVACO expandált lemez, rombusz, 45x45x5, 45x20x5, 45x20x8, valamint 28x13x2 szemméretben; alumínium, lemezvastagság 2,0 mm, utólagosan porszórt. A munka problémamentesen zajlott, ahogy arról Bettina Blauensteiner is tájékoztat: „Már régóta ismerjük egymást a MEVACO-val. Kiváló náluk a tanácsadás és a megbízható, gyors szállítás.” Ez esetben két olyan fél találkozott, akik ugyanolyan értékek mentén működnek: „Csak a legjobban képzett munkatársak és egy jól átgondolt minőségbiztosítás tudja garantálni a problémamentes projektfolyamatokat” – erősíti meg Bettina Blauensteiner.

Hagyomány és jövő egy tőről

Senki nem sejthette, milyen jövő áll a családi vállalkozás előtt, amikor Franz Blauensteiner 1903-ban megalapította patkoló- és szerszámkovács-műhelyét. Ma a vállalkozás megbízható partnernek számít a könnyűfém- és üvegfeldolgozásban, a fémfeldolgozásban és a lakatosiparban. „Nevünket elegáns, időtálló, funkcionális és felhasználóbarát megoldások fémjelzik” – mondja Bettina Blauensteiner, amit a MEVACO expandált lemezeivel kiválóan meg tudunk valósítani: kültéri homlokzatok és korlátok esetében ezek a lemezek hosszú élettartamról és igényes formakialakításról tesznek tanúbizonyságot. Nem csoda hát, hogy meglehetősen nagy volt a kereslet a „Wohnen am Linzerberg“ apartmanjai iránt. Nagyjából egy évvel az építkezés megkezdése után az első lakások már beköltözhetőek is voltak.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.