Fantáziát megmozgató üzletberendezés

Mi történik, amikor egy nemzetközileg elismert sztárdesigner felfedezi az expandált lemezt?

„凄い, sugoi“, mondják a japánok, ha valamit különösen sikkesnek, nagyszerűnek vagy modernnek találnak. 綺麗 - kirei – pedig a kifejezés arra, ha valamiben szerepet kap a nőiesség is. Nem csoda, hogy a La Perla áruház, amit az ismert belsőépítész Roberto Baciocchi a MEVACO expandált lemezeivel alkotott meg, nemcsak 凄い sugoi, hanem 綺麗 kirei is. De mit mond erről maga a maestro? „Szerettem volna a látogatókat meghökkenteni és a fantáziájukat felcsigázni. Érezzék jól magukat, és merüljenek el ebben az egészen egyedi miliőben! Az általam megalkotott terek mindig meghívást jelentenek az álmodozásra,vágyaink felfedésére. Az egyik ok, amiért a MEVACO expandált lemezeit választottam: jól illenek a nőiességhez. Látjuk a felszínt, ám mögötte sokkal több rejlik – a titokzatosság, amit felfedezni érdemes.“

Fehérneműk ékszerdobozban

Amikor Ada Masotti 1954-ben Bolognában megnyitotta első kis fehérneműszabászatát, álmodott-e vajon arról, hogy az általa megalkotott La Perla egykor a világ legismertebb márkái közé fog tartozni? Első kollekcióját tudatosan, ékszerdobozra emlékeztető, vörös bársonnyal bélelt pultokra helyezte. Amikor Roberto Baciocchi belsőépítész nekilátott, hogy Tokio szívében, az Aoyama luxusnegyedben fekvő La Perla bemutatótermet berendezze, visszanyúlt a formailag tökéletes csomagolás ötletéhez: „Az épület kívülről és belülről egyaránt nőies formákat tükröz“ – mondja a designer. „Az értékes fehérneműket gyöngyszemként ható vitrinekben helyeztük el. Ez a gondolat inspirált arra, hogy az expandált lemezt alkalmazzam, hiszen az modern és indusztriális módon emlékeztet a tüllre és a csipkére; a fátyolra, amit először finoman fel kell lebbenteni, hogy felfedezzük egy nő titkait. Az expandált lemez számomra olyan, ami átlátható, mégis eltakar, olyan, mint a haj vagy a selyemkendő. Mindig is nagyon erős szimbolikával dolgozom, melyet modern alapanyagokkal valósíto meg, hiszen tudom, hogy az emberek erős érzelmekkel reagálnak majd rá.“

Gondosan porszórt és megformált expandált lemez

A MEVACO rombusz, 1,5 mm, 76x35x11, utólagosan porszórt acél, valamint rombusz, 1,0 mm, 16x8x1,5, szintén utólagosan porszórt acél expandált lemezeit alkalmazták, amelyekhez Roberto Baciocchi különösen igényes, arany színű bevonatot választott. A lemezeket először méretre vágták, majd keretbe foglalták, a porszórás csak ezután következett.

Az Aoyama bevásárló- és szórakozónegyed egyik leglátogatottabb helye

A La Perla üzlete hamarosan mágnesként vonzotta az embereket Aoyamába. Mivel nincs messze Shinjukutól, a világ legforgalmasabb pályaudvarától, naponta megszámlálhatatlan látogató réved a szokatlan épület aranyló bűvöletébe. „Első látásra meghökkentő“ – magyarázza Roberto Baciocchi az épület formáját. „Nincsenek valódi sarkok, nincs négyszög. Az épület sziluettje csiszolt drágakőre emlékeztet, amely – kiegészítve az expandált lemezek ornamentikájával – titokzatosan és csalogatóan hat. A hátulról megvilágított expandált lemezeknek köszönhetően belül arany, ezüst, viola és azúrkék színben csillogó, intim terek várják a látogatókat. A bevásárlás ily módon válik teljeskörű élménnyé.“

Az onlnie kereskedelemben nem születnek márkák

De hogyan is válaszol Roberto Baciocchi arra a kérdésre, milyen értéket képvisel a világ egyik legdrágább bemutatóterme az online kereskedelem korában? „Fontosabb, mint valaha“ – hangzik a válasz. „A márka megismeréséhez a vásárlóknak szükségük van saját, valós birodalmukra – egy üzletre, ahova be lehet térni. A virtuális világ nem teszi lehetővé egy márka iránti elköteleződés kialakulását.“ A kiválasztott alapanyagok ezt az üzenetet közvetítik, fizikai értelemben is. „A MEVACO expandált lemeze áttetszően ragyog“ – magyarázza Roberto Baciocchi. Formálja és körülhatárolja a teret, anélkül, hogy lezárná azt. A virtuális világ hamar megtapasztalja saját határait, nem így az üzletkézzel fogható valósága“ A sztárdesigner arcán mosoly suhan át, majd hozzáfűzi: „Persze ez csak akkor sikerülhet, ha az ember a kiválasztott alapanyagot megfelelően alkalmazza.“ A MEVACO expandált lemezének így áll módjában érzéki oldaláról is megmutatnia magát, s egyúttal bizonyságot tenni arról, hogy nem csupán tartós, megbízható, de egyben 凄い sugoi és 綺麗 kirei is.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.