A PerfAction meghódítja a szépség városát

Lépcsőburkolat acél perforált lemezből

A részletek iránti elkötelezettség nem ér véget a lépcsőházban. Az ember nem téveszthet, ha ehhez a MEVACO expandált lemezét hívja segítségül. Ismert, hogy az olaszoknak rendkívüli érzékük van a design iránt. Nem csoda hát, hogy egy könnyed perforáltlemez-megoldás mellett döntöttek, amely már régen várt vendég volt a szépség városában. A jó közérzet a kölcsönösségen alapul. Hogy is lehetne másként?

A szépség a legnagyobb vonzerő

„La Città della Bellezza“, azaz a szépség városa, ahogyan Olaszországban Vicenza városát nevezik. Vajon ösztönző erő a szépség a helyi vállalkozások számára? Michele Parma, a belsőépítészetre specializálódott Pavitecno cég vezetője mosolyog: „Mindenképp! Én legalábbis a zászlómra tűztem, hogy az esztétikumot harmonikusan egyesítem a funkcionalitással. Ennek érdekében sokszor hosszan és kitartóan keresem az ideális megoldást.“ Ügyfele, Martina Chiaruttini számára az ideális megoldást a MEVACO jelentette. „Miután lefektettem a tölgyfapadlót a lakásban, arra gondoltam, hogy a lépcsőfeljárót üveggel burkolom. Ez a megoldás valahogy mégsem tetszett. A MEVACO-t ezidáig nem ismertem, habár az online keresés során többször szemembe ötlöttek kreatív megoldásaik.“ Egy újabb kreatív ötlet ezúttal a MEVACO körlyukasztás RV 20-28, 2,00 mm lemezvastagságú acél perforált lemeze PerfAction specifikációval, amire az ügyfél egyik fotóját helyezték el. „Mindannyian rajongunk érte“ – erősíti meg Michele Parma. És a ‚La Città della Bellezza‘ elvárása az ügyfél igényeinek is maximálisan megfelel.

„Apám itt Vicenzában alapította a Pavitecno céget“ – meséli Michele Parma csillogó szemmel. „Házak és lakások szebbé tételére specializálódtunk. Falakat és járófelületek burkolatát készítjük kül- és beltéren egyaránt. Fürdőszobákat építünk be, fapadlót fektetünk le, lépcsőket alakítunk ki.“ Mindezt a „Città della Bellezza“, azaz a szépség városa elvárásának megfelelően, ahogyan Olaszországban Vicenzát nevezik. Martina Chiaruttini, Michele Parma egyik ügyfele estében is egy lépcsőfeljáró kialakításáról volt szó. Lakásában egy már meglévő falépcsőt kellett kicserélni.

Könnyedség, fény, perforált lemez

„Nem nagy lakásról van szó“ – mondja Michele Parma. „A kevésbé praktikus csigalépcső helyett ügyfelem szeme előtt inkább valami könnyedebb, világosabb megoldás lebegett. Épp egy szép tölgyfapadlót fektettem le, és akkor jött az az ötlet, hogy az új lépcsőfeljárót burkoljuk be üveggel. De valahogy nem igazán tetszett az ötlet. Elgondolkodtam a fémen, és elkezdtem keresgélni az Interneten, ahol többször is a MEVACO-ba botlottam. Nem ismertem a céget, de weboldaluk nagyon jól áttekinthető és jól szerkesztett, öröm volt kattintgatni rajta. Így jutottam el a PerfAction-höz, és lenyűgözött, amit láttam. Mindenképp javasolni szerettem volna az ügyfelemnek.“ A MEVACO PerfAction olyan technológia, amely során a perforált lemezen különböző nagyságú lyukak szabálytalan elhelyezésével meghökkentő térhatású céglogókat, piktogramokat, számjegyeket, fotókat lehet megjeleníteni. Michele Parma mosolyog: „Nekem is eszembe jutott egy fotó. Meséltem signora Chiaruttininak a technológiáról. Először kissé szkeptikusan fogadta az ötletemet. Ugyan maga is fontolgatta, hogy a teret egy olyan képpel fogja díszíteni, amin épp a tengerben fürdik, mégsem tudta elképzelni, hogyan lehet a fotót a fémen, lyukak segítségével megjeleníteni.“

Lépcsőfeljáró burkolata PerfActionnel

Michele Parma ugyanakkor feltett magának a kérdést, hogy a perforált lemezből készült lépcsőfeljáró valóban megfelel-e a „könnyű és világos“ elvárásának. „Ebben a szakaszban a MEVACO tanácsai példaértékűek voltak. Minden kérdésemre azonnal megkaptam a megfelelő választ. Készek voltak mindjárt három mintát is készíteni, amelyek ügyfelemet végül meggyőzték.“ Nos, kezdődhetett a tényleges munka. Michele Parma a MEVACO körlyukasztás RV 20-28, 2,00 mm lemezvastagságú acél perforált lemeze mellett döntött, PerfAction specifikációval.

Szabadon a térben

„Az egyes perforált lemezek között 10 cm-es távolságot akartam hagyni. Ezzel a távolsággal azt a benyomást keltjük, mintha a lemezek lebegnének a térben.“ A megvalósítás szakmai kihívásokat rejtett magában. „A lépcső egy központi oszlop körül fut, a lépcsőfokok, amelyek egy-egy fémtálcából állnak, belülről vannak rögzítve. Mindegyikbe egy-egy fapanelt illesztettem. Az egésznek olyan törékeny hatása lett, hogy nem akartam még a perforált lemezeket is a lépcsőhöz erősíteni. A MEVACO speciális tartozékai segítségével a lemezeket a padlóhoz és a mennyezethez tudtam rögzíteni. Mivel ezek elég egyenetlenek voltak, az illesztés nagy gondosságot igényelt. A lépcsőfokokkal megegyező szélességű lemezeket választottam, ami kiegyensúlyozott térélményt nyújt.”

Sorozatgyanús debütálás

A lépcső és a perforált lemezek között üres tér keletkezett. Hogy a megrendelő azt is ki tudja használni, Michele közvetlenül a PerfAction fotó alá egy csaknem láthatatlan ajtót szerelt fel. „Ehhez a MEVACO lemezrögzítő elemeit használtam. Most egy fakomódot fogok készíteni, ami tökéletesen beleillik a térbe és a perforáltlemez-ajtón keresztül hozzáférhető.“ Hogy mennyi ideig tartott a megvalósítás az első ötlettől a kész szerkezetig? Michele Parma mosolyogva mondja: „Ez esetben egy kicsit tovább, mintha csak egy szokványos lépcsőről lett volna szó. A döntést, a fény kérdését nagyon alaposan meg kellett fontolni. Egyfajta premierje is volt annak, hogy a MEVACO PerfActionnel dolgoztam, de bizonyára nem utoljára.“ A megrendelőinek is tetszeni fog, ahogy a szépség városának, a ‚La Città della Bellezza‘-nak is.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.