Amikor a "Kávét vagy teát?" döntés könnyű

Perforált lemez körlyukasztással kapukhoz és kerítésekhez

A hagyományos márkáknak is szükségük van néha egy kis frissítésre. Erre e legjobb megoldást a körlyukasztású perforált lemez kínálja, amelynek segítségével a Julius Meinl kávépörkölő üzemének kapui és kerítése is modern külsőt nyert. A MEVACO weboldalán bőséges kreatív ötletet talál. A fehér szerecsen a vörös lemezeken kitűnően illeszkedik az összképbe, s egyúttal el is dönti a kérdést: "Kávét vagy teát?"

A világhírű márkalogo újraértelmezése

Nicola Pegoraro vérbeli szakember. Vállalkozásával, az EL 2000 Impianti Elettricivel az olaszországi Zermeghedoban megrendelőinek kulcsra kész munkákat kínál, vagy ahogyan ő fogalmaz: „Megkapjuk a megbízást, amihez minden felmerülő feladatot elvégzünk. Legyen szó akár építési, akár mechanikus, akár elektromos munkáról.“ Ez azonban folyamatosan új kihívások elé állítja őt – ami egyúttal sok időt is igénybe vesz. Ha azonban a megbízót Julius Meinlnak, azaz az osztrák, kávépörköléssel foglalkozó cégnek hívják, Nicola Pegoraro is szakít néhány percet egy eszpresszóra. „Emiatt a kávé miatt“ – mondja nevetve – „botlottam a MEVACO-ba, hiszen a Julius Meinl Altavilla Vicentina-beli telepén az épületet körülvevő kerítéshez és kapukhoz a MEVACO körlyukasztás Rv15-21 horganyzott acél lemezét, a kapuk esetében egyedi formákat, a kerítésnél négyszögletes lemezeket alkalmaztam, amibe beintegráltam a Meinl, a megbízóm világszerte ismert szerecsenfej márkalogójának design- és színvilágát.“ Nicola Pegoraro kávészünete hamar lejár, várja a munkája, azzal együtt a további kihívások.

Milyen, kivételesen egy osztrák kávépörköléssel foglalkozó cégnek dolgozni a Bella Italia-ban, a gyors eszpresszók és az ízletes kapucsínók hazájában? Nicola Pegoraro, az EL 2000 Impianti Elettrici vállalkozás vezetője mosolyog a kérdésemen: „Ha a Julius Meinlról van szó, ahol a jó íz elsőrendű, senza problemi, problémamentes.“ Belekortyol kávéjába, amit az 1862-ben Julius Meinl által, a bécsi Fleischmarkton alapított cég olasz pörkölményként kínál: a sötét pörkölésű, kissé erőteljesebb, kellemesen karamellizált ízű kávéba.

Ízig-vérig szakember

Majd a tárgyra tér, hiszen Nicola Pegoraro vérbeli szakember, a munkája iránti teljes odaadással, ám kevés szabad idővel. A senza problemi kifejezés mindennapi munkájában is fontos szerepet játszik: Vállalkozásával az olaszországi Zermeghedoban kulcsra kész munkákat kínál, ami nem kevesebbet jelent, mint hogy mindennek úgy kell mennie, mint a karikacsapás. Senza problemi, azaz problémamentesen. „Amikor megkapunk egy megbízást, átvállalunk minden lehetséges feladatot. Építeni kell valamit vagy épp megszerkeszteni? Megcsináljuk. Gépészeti munkákról van szó? Megoldjuk. Villanyszerésre van szükség?“ Nicola Pegoraro vár, hogy német beszélgetőpartnere ismeri-e már a választ, merészkedik megtenni az az első lépést az olasz nyelvben, majd válaszol: „senza problemi“.

A kávé ami összehoz

Építési, gépészeti és elektromos munkákra a Julius Meinl olasz telephelyén, Altavilla Vicentinában is szükség volt. Nicola Pegoraro sorolja: „Megterveztük és megépítettük az épületet, valamint a kamionbejárókat és a járdákat, az ezekhez tartozó elektromos, biztonsági zárrendszereket és kaputelefonokat. És persze a kerítéseket és kapukat is, beleértve azok motorizált nyitását és zárását. Ezen a ponton került be a MEVACO a játékba. Tehát a kávé volt az, ami minket összeismertetett.“

"Fehér szerecsen" vörös lemezen

Nicola Pegoraro belekortyol a kávéjába. „Korábban nem ismertem a MEVACO-t“ – folytatja – „és még perforált lemezzel sem dolgoztam eddig. A tippet egy baráti tervező stúdió főnöke adta.“ Mivel a design megtervezése is az EL 2000 Impianti Elettrici feladata volt, Nicola Pegoraro a MEVACO weboldalának „Ötletek“ menüjéből és a termékkatalógus sokrétű kínálatából merítette ötleteit. Ezt követően több javaslatot is letett a megrendelő asztalára. A legérdekesebb verzión négyszög alakú lemezeket helyezett a kerítéselemek közepébe, amelyek a Meinl kávépörkölő cég világszerte ismert szerecsenfej márkalogóját ábrázolják. „Néhány évvel ezelőtt az egyik honfitársam átdolgozta ezt a logót“ mondja Nicola Pegoraro. „Így megvolt az a lehetőségünk, hogy az eredendően piros szerecsenfejet fehér színben tegyük piros lemezre. Ez a megoldás nyerte el a leginkább a megrendelő tetszését.“ Kezdődhetett is a megvalósítás.

A precizitásnak köszönhetően "senza problemi"

„Hamar rájöttem,“ – folytatja Nicola Pegoraro – „hogy a MEVACO-nál a hibák elkerülése érdekében nagyon ügyelnek a pontos tervezésre. Ebben a szakaszban állandóan változtak a tervek, ami maga után vonta a perforált lemezek méretének változását is. A MEVACO szakemberei újra és újra ellenőrizték a paramétereket, ami nem kis időt vett igénybe, hiszen volt jó néhány dolog, amit pontosítani kellett, pl. a perforált lemezek szegélyei, a lemezforma, a lyukmezők száma, a sarokkialakítás, a szegélyméret, a rögzítő lyukak elhelyezkedése. Az összeszerelés során megtanultam értékelni a MEVACO aprólékosságát. Minden senza problemi zajlott.“ A megvalósításhoz a MEVACO körlyukasztás Rv15-21 horganyzott acél lemezét, a kapuk esetében egyedi formákat, a kerítésnél négyszögletes lemezeket alkalmaztak. Ezen a ponton véget ér a kávészünet Pegoraro számára. Kiissza a kávéját és búcsúzik, várja a munkája, azzal együtt a további kihívások.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.