Új "power" a budapesti éjszakában

Mennyezetek, falak, bútorok expandált lemez burkolata

Aki az éjszaka embereit be akarja csalogatni, nem lehet egy a százból. A klubok világában érdemes odafigyelni az új "power"-re. Mivel az indusztriális design a partyarcok körében nagyon is divatos, az építészek rombusz szemformájú expandált lemezzel dolgoztak, ami a mennyezetnek, a falaknak és a bútoroknak utánozhatatlanul urbanizált megjelenést kölcsönöz.

Új design a vezető partyfővárosban

„Kézenfekvő nevet kerestünk“ – mondja Szendrő Péter, a 81 font Építésziroda tulajdonosa. „És a ’Kraft’ kitűnően illeszkedik ennek a remek klubnak a belső kialakításához.“ A Club Kraft a magyar főváros szívében fekszik, nem messze a Four Seasons Hoteltől, és estéről estére több mint 2000 táncrajongót vonz, akik kitűnően érzik magukat abban a környezetben, ahol dekorációs célra tulnyómó részt a MEVACO horganyzott expandált lemezét alkalmazták négyféle szemméretben: a 8x4x1, 10x6x1, 12x6x2, 16x8x1,5 28x9x2,5. Kiegészítve a stílusos megvilágítással, a Club Kraft azt bizonyítja, hogy Budapest továbbra is Európa vezető partyvárosai közé tartozik. „Olyan alapanyagot szerettünk volna, ami egyet jelent a „power“ fogalmával, és a MEVACO expandált lemezében ezt meg is találtuk“ – meséli lelkesen Horváth Kristóf projektvezető.

„Ismerősek vagyunk a klubok világában“ – hangsúlyozza Horváth Kristóf, a budapesti 81 font Építésziroda munkatársa. „Mi mindannyian fiatalok vagyunk, és állandóan mozgásban.“ Nem csoda tehát, hogy a 81 font a megvalósított projektek lenyűgöző listáját tudja felmutatni. „Az utóbbi években átépítettünk és újjá varázsoltunk néhány bárt és szórakozóhelyet“ – mondja Szendrő Péter, a 81 font tulajdonosa. Így többek között a Hot Spots-ot, a Doboz, a Méter és a Trafiq bárt, az összes divatos klubot a magyar fővárosban.

A "power" megtestesítője

A Club Krafttal a 81 font azonban magasabbra emelte a lécet. „Őszintén szólva, iszonyatosan nézett ki a hely, amikor 2012-ben először megnéztük“ – meséli Horváth Kristóf. „Az egész gipszkartonnal volt burkolva, ami valóban már nagyon a múlté. Amikor zöld utat kaptunk az átépítéshez, elsőként mindent lecsupaszítottunk. A gipszkarton felületek alatt betont találtunk. Hamar világossá vált, hogy azzal kellene valamit kezdeni. Ebből született meg aztán az az ötlet, hogy a mennyezetkazettákhoz, a falakhoz és a bútorokhoz expandált lemezt alkalmazzunk. Azt az alapanyagot, ami számunkra egyet jelent a „power“ fogalmával.“

Lenyűgöző lehetőségek

Ez idő tájt bukkantunk a MEVACO weboldalára, és fedeztük fel az „Ötletek“ menüt“ – folytatja Horváth Kristóf. „Ténylegesen lenyűgözött bennünket, hogy mi mindent lehet csinálni expandált lemezből. Miután online átlapoztuk a katalógust, el volt vetve a kocka. A kínálat széles, az árak jók, mint ahogyan a kiszolgálás is. A MEVACO horganyzott, rombusz expandált lemezét többféle szemméretben rendeltük meg: 8x4x1, 10x6x1, 12x6x2, 16x8x1,5 és 28x9x2,5, és már indulhatott is a projekt.“ Összesen 300 m2-nyi expandált lemezt építettek be. „A MEVACO „ellátott bennünket a szükséges információkkal, így a beépítés nem okozott gondot“ – mondja Horváth Kristóf. „Az expandált lemez esetében ügyelni kell a vágott élekre, főként közösségi terekben. Így különös gonddal dolgoztunk.“

Indusztriális design az éjszaka embereinek

Az átépítés nyolc hónapig tartott, ezt követte a kapuk újranyitása. „Ezt is különös figyelemmel kísértük“ – folytatja Szendrő Péter. „Először is olyan kézenfekvő nevet kerestünk, ami illeszkedik az alkalmazott MEVACO-expandált lemezhez és az amögött lévő betonhoz. Így jutott eszünkbe a ‚Kraft‘. Nemzetközileg is érthető, ami fontos, hiszen Budapest az európai klubélet egyik központja.“ A Club Kraft előkelő módon a Széchenyi tér mellett fekszik, nem messze a Four Seasons Hoteltől és csak néhány lépésnyire a Dunától és a Lánchídtól. „A folyó közelsége a vendégek nagy része számára nem játszik különösebb szerepet“ – mondja mosolyogva Horváth Kristóf . „These are night people“, más jár az eszükben, mint egy romantikus pillantás az éjszakai Dunára. „A mi látogatóink az indusztriális designt keresik, az urbanizált stílust, és természetesen odavannak a táncért!“ És a Club Kraftban mindezt meg is kapják. Éjszakáról éjszakára több mint 2000 vendég élvezi ott a MEVACO expandált lemezei között, hip-hop-ot, R´n´B-t, clubhouse-t és dancehallt hallgatva a nemzetközi színvonalú klubok atmoszféráját.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.