Bizonyosan a legszebb panoráma

Terasz- és erkélykorlátok perforált lemezből

A lenyűgöző kilátás a hegyekre nem hétköznapi dolog, ám gondoskodni kell a biztonságról is, amely jó, ha egy teljes koncepció részét képezi. Erre a célra kiválóan alkalmas a Creativ Line perforált lemez, amely a terasz- és erkélykorlátokat a panoráma tökéletes kiegészítőjévé teszi.

Élvezni a kilátást a hegyekre és a völgyekre

Amikor Serge Kourtchevsky elhatározta, hogy a franciaországi síparadicsomban, La Clusaz-ban vásárol egy alpesi házat, három dolog állt legalább olyan szilárdan szándékában, mint a környező Alpok hegyei: Szerette volna azt az Annecy-tó, de ugyanakkor Svájc és Olaszország közelében. A ház lakható alapterületét több mint kétszeresére akarta növelni, és gyönyörködni kívánt a szomszédos hegyek és völgyek panorámájában. Ez volt az a pont, amikor a megvalósításban szerepet kapott a MEVACO Creativ Line EVH 8x32 két oldalon csiszolt nemesacél perforált lemeze, amely a teraszokon és erkélyeken nyújt megfelelő biztonságot a lakóknak. A tulajdonos számára fontos volt a lyukak függőleges és vízszintes elrendezése a nemesacél lemezeken, amely visszatükrözi az alpesi környezet meghatározó irányait: „Itt minden vagy a magasba vagy a messzeségbe tör“ – hangsúlyozza Kourtchevsky, miközben tekintete elégedetten kalandozik el a környéken.

Először az álom született meg: Miután Serge Kourtchevsky szállodavezetőként dolgozott a franciaországi síparadicsomban, La Clusaz-ban, élete alkonyát is azon a környéken szerette volna eltölteni. A felső-savoyai Annecy-tó, Svájc és Olaszország közelsége három jó indokot jelentett ehhez. A negyedik maga az az alpesi ház volt, ami átalakításra szorult. Feleségével közösen tervezésbe kezdtek: A lakóterületet 300 m2-re kell növelni, továbbá egy szauna és egy edzőterem kellemesebbé tehetné az életet bent a házban. Kívül pedig a „nagy mozi“ vetítővásznán lélegzetelállító kilátás a környező hegyekre és völgyekre, amely megköveteli a teraszok és erkélyek tekintélyes számát. Ellátva természetesen a megfelelő védelemmel, hogy azok a vendégek is nyugodtan élvezhessék a panorámát, akiknek ez a látvány esetlegesen szédülést okoz.

Biztonsági rendszerek és a MEVACO

„Az Interneten végignéztem az összes biztonsági lehetőséget“ – emlékszik vissza Serge Kourtchevsky. S a keresés közben újra és újra a MEVACO nevébe botlottam. A weboldal felépítése nagyon áttekinthető, ezenkívül franciául és angolul is olvasható, így nem volt nyelvi akadály. Hamarosan leragadtam a fantáziadús ‚Ötletek‘-nél.“ Serge Kourtchevsky az átépítés megtervezésének nagy részét maga vette kézbe. „Egyfajta misszió volt számomra, hogy értelmet adjak a munkával töltött élet és a nyugdíj közötti átmenetnek. Persze azért az ember a profik jó tanácsaira is rá van utalva, amit ez esetben a MEVACO-tól kaptam meg. A műszaki szakemberek feltették a megfelelő kérdéseket, míg a feleségem és én a saját ötleteinket soroltuk.“

Feng shui nemesacél perforált lemezzel

Az egyik ilyen volt a feng shui, az elemek harmóniájának megteremtése kínai felfogás alapján, amit a házaspárral egy sanghaji barátjuk ismertetett meg. „A víz közvetlenül a hegyekből ered, a földet egy masszív szikla jelképezi, a tűz eleméhez nyitott kandallókat építettünk, ill. maga a ház vörösfenyőből épült. A még szükséges fémet a MEVACO nemesacél lemezei biztosítják.“ A döntés a MEVACO Creativ Line EVH 8x32 két oldalon csiszolt nemesacél perforált lemezére esett, amelyen a lyukak függőleges és vízszintes elrendezése az alpesi környezet meghatározó irányait tükrözi vissza.

Tartós megoldás igényesek számára

„Itt minden vagy a magasba vagy a messzeségbe tör“ – magyarázza Serge Kourtchevsky, majd hozzáteszi: „Ez a lyukasztási kép elegáns benyomást kölcsönöz, ami kezdettől fogva megragadott bennünket.” Miután a tulajdonos elfogadott egy kis trükköt, maga az összeszerelés már gyerekjáték volt. „A lemezeket egy kis kenőzsír segítségével, amit egyébként a famegmunkáló szerszámaimhoz használok, egész könnyű volt felszerelni“ – emlékszik vissza mosolyogva Serge Kourtchevsky. „Azóta sem kellett rajtuk semmit sem igazítanom, csak a fa részeket kell néhány évente lefestenem.“ És élvezi ismét a látványt, amit a tengeren túli vendégek így értékelnek: „That´s the million-dollar-view!“

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.