A hulladékkezelés legesztétikusabb megoldása

Hulladéktároló nemesacél perforált lemezből

A szemeteskukák általában nem számítanak látványosságnak, ám azzá válhatnak, ha Creative Line ellipszis perforált lemezből készült tárolóba helyezik őket. Ezeket a nemesacél hulladéktárolókat vétek eldugni, inkább büszkén mutogatni kell, főként ha ugyanolyan ápoltak, mint a ház és a kert.

Kitűnő munka a MEVACO segítségével

„Természetes, hogy az emberek igényeit vettük figyelembe“ – mondja nem titkolt büszkeséggel a hangjában Detlef Böttcher, a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet lakatosműhelyének vezetője. „Elég nagy a kereslet a nemesacél hulladéktárolóink iránt. Egy ideje már egész Németországba szállítjuk őket.“ A tárolókhoz a MEVACO Creativ Line ellipszis EVH 8x32, 1,50 mm vastagságú perforált lemezét alkalmazzák. „A Creativ Line segítségével vásárlóink kedvük szerint választhatják ki a nekik tetsző designt“ – folytatja Detlef Böttcher. „A vevői igények számunkra alapvetően meghatározóak: az egyestől a négyes boxokig minden szerepel a kínálatunkban. Természetesen kívánság szerint lecsukható tetővel vagy a fronton elhelyezett ajtóval, amelyek mágnessel záródnak.“ Nem csoda hát, hogy a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet nemesacél hulladéktárolói slágercikké váltak. „Ha valaki beüti a Google-ba az ‚Edelstahl-Müllboxen‘ kifejezést,“ – mondja Detlef Böttcher, „a találatok között egész az elején olvashat bennünket, anélkül, hogy nagyobb reklámot csaptunk volna.“ A tökéletes lakatosmunka, amihez a MEVACO Creativ Line lemezét alkalmazzák, megtérül.

„Szerintem minden szakember nyitott szemmel járja a világot“ – vélekedik Detlef Böttcher, a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet lakatosműhelyének vezetője. „Ez az a fajta kíváncsiság, ami hajt bennünket, ami ösztönző erőt jelent, hogy a környezetünket szebbé tegyük.“ A lakatosmesternek ez sikerült is: Egy séta során Detlef Böttchernek feltűnt, hogy „az emberek szép kerítéseket varázsolnak házaik és kertjeik köré, a hulladéktárolók viszont zavarják az összképet.“

Nemesacél hulladéktárolók Remscheidban

Épp ebben az időben tette le mestervizsgáját és vette át a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet lakatosműhelyének vezetését. „Azt megelőzően az autóiparban dolgoztam szerszámlakatosként, ill. később egy gyártóüzemet vezettem. Mesterként kezdettől fogva hangsúlyt fektettem arra, hogy jó vezetője legyek a munkásoknak. Így a kihívás a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet lakatosműhelyében épp kapóra jött.“ A műhely kicsi és könnyen átlátható volt, egészen a séta napjáig. „Aztán elkészítettük a prototípust. A MEVACO-t már ismertem, a termékeivel mindig is elégedett voltam. Nyilvánvaló volt, hogy a nemesacél hulladéktárolókhoz a MEVACO-tól fogom beszerezni a lemezeket. Az előkalkulációk világossá tették, hogy ez itt az embereket érzékenyen fogja érinteni. A befektetés azonban gyorsan kifizetődött. Ha ma valaki beüti a Google-ba az ‚Edelstahl-Müllboxen‘ kifejezést, a találatok között egész az elején olvashat bennünket, anélkül, hogy nagyobb reklámot kellett volna csapnunk. Időközben a www.knastladen.de oldalon Németország-szerte rendelnek tőlünk.“

Csúcsteljesítménye a prototípustól a szériáig

Amikor a MEVACO Creativ Line lemezének első darabjai piacra kerültek, már semmi nem állt a vevők egyéni igényei teljesítésének útjában. „A MEVACO alapanyagként alkalmazott Creativ Line ellipszis EVH 8x32 1,50 mm lemezvastagságú nemesacél perforált lemeze a mi lakatosműhelyünk minőségi munkájával kiegészítve végül sikert eredményezett“ – mondja Detlef Böttcher. „Az embereink meg tudják csinálni a szükséges hajlításokat és hegesztéseket, és természetesen a vázat is meg tudják építeni. Ezenkívül polírozunk és csiszolunk is, ami a nemesacél esetében nagyon fontos. Itt van elegendő kéz. Ha kell, akár tíz embert is rá tudok állítani a csiszolásra.“ Ami időközben szükségessé is vált, hiszen a lakatosműhely a többszörösére nőtte ki magát: „A hulladéktárolóknak köszönhetően jelenleg 31 emberünk van“ – nevet Detlef Böttcher. „A DIN-szabvány szerint dolgozunk, szakembereket foglalkoztatunk és képzünk. Végül is a lakatosműhelyben való foglalkoztatás is elősegíti az újraszocializálást, és a szabadulás után segít a munkaerőpiacra való beilleszkedésben.“

A minőség döntő jelentőséggel bír

Úgy tűnik, a remscheidi büntetés-végrehajtási intézetnek sikerült ‚jó lapot húznia‘. Maga a jótündér sem hagyta őket cserben: „Még ebben az évben kapunk egy vízsugárvágó-berendezést“ mondja Detlef Böttcher. „Ez már rég óhajtott kívánságom volt. Vevőink egyedi igényeit még jobban ki tudjuk szolgálni, ha a hulladéktárolókra feliratokat vagy logókat tudunk elhelyezni.“ Detlef Böttchert visszaszólítja munkája a lakatosműhelybe. Egy jövendöléssel vesz tőlünk búcsút: „Az elkövetkező években még több Creativ Line lemezre lesz szükségem a MEVACO-tól!“ Van még egy dolog, amit a szívén visel: „Sok kollégám van odakint is. Ismerjük és megértjük egymást. Ezért nem alakítok ki dömpingárat. A nemesacél hulladéktárolókat a piacon szokásos kondíciókkal értékesítjük.“ Végül is a minőség a döntő, ebben pedig Detlef Böttcher, a remscheidi büntetés-végrehajtási intézet lakatosműhelyében nem ismer kompromisszumot.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.