Tornázni és tombolni a sérülés veszélye nélkül

Iskolai eszköztároló rombusz szemformájú expandált lemezből

Tanítás után gyakran vadul szaladgálnak a gyerekek, szerencsére a sérülés veszélye nélkül, hiszen a műanyagbevonatú expandált lemezből készült tárolónak nincsenek éles élei, a belsejében száraz és védett helyen lehet tárolni az eszközöket. A rombuszformájú, alumínium expandált lemez tökéletes anyag.

A legjobb védelem a diákok rohama ellen

Amikor az ausztriai Imst diákjai a Neue Mittelschule-ban a tanítás után kiözönlenek az iskolából, Dieter Lugsteiner pulzusa nem szökik fel. A lakatosmester tudja, hogy az épület közvetlen közelében található eszköztároló a MEVACO masszív, rombusz 62x25,5x9,1, alumínium, antracit színben porszórt expandált lemezének köszönhetően a diákok legvadabb rohamának is ellenáll. Dieter Lugsteiner kezdettől fogva ragaszkodott a műanyag-borításhoz, hogy bármiféle, éles élek okozta sérülés veszélye kizárható legyen. A széles stégek miatt az anyagot gond nélkül fel lehetett erősíteni. „Mindent csak tökéletesen!“- szól a mester mottója. „Már három éve áll itt az eszköztároló, éppoly kifogástalan állapotban, mint az első napon, aminek titka, hogy a megfelelő alapanyagot választottuk!“

Természetesen vannak más látványosságok is az Ausztria Tirol tartományában fekvő Imstben, mint egy expandált lemezből készült tároló! Például az a rengeteg történelmi ivókút, amelynek a város a „kutak városa“ címet köszönheti. Akinek pedig kissé feljebb kúszik a tekintete, azt a több mint 2.700 m magas, pompás Muttekopf-csúcs ejti ámulatba.

Apró dolgokon is múlik

Néha azonban nem a kiemelkedő látványosságok a meghatározók, hanem az élet apró dolgai. Egy olyan iskola számára, mint az imsti Neue Mittelschule, lényeges kérdés volt: hova kerüljenek mindazon eszközök, melyeket az iskola a mindennapokban folyamatosan használ? Az intézmény 2010-2012-es átépítése során egyértelmű volt: szükség van egy eszköztárolóra. Ugyanilyen egyértelmű volt, hogy strapabírónak kell lennie, hiszen az iskola a sportfakultációs osztályoknak olyan tevékenységeket is kínál, mint a mászás, síelés, szánkózás, mountainbike, és a diákok a házikót néha gyakorlás céljából szívesen más célra is használnák.

Szellős védelem az expandált lemeznek köszönhetően

„Az expandált lemeznek elsősorban két, nagyon is gyakorlatias előnye van“ – mondja a munkát elvállaló lakatos, Dieter Lugsteiner. „Egyrészt, hogy takar, másrészt hogy átengedi a levegőt.“ A MEVACO termékei közül Dieter Lugsteiner főként a perforált lemezeket ismerte. „Expandált lemezzel eddig még nem dolgoztam. De aztán megnéztem a termékmintákat, és azonnal világos volt, hogy a rombusz 62x25,5x9,1, alumínium, antracit színben porszórt expandált lemez fog megfelelni az igényeinknek. Kezdettől fogva ragaszkodtam a műanyag-borításhoz, hogy kizárjuk bármiféle, éles élek okozta sérülés veszélyét. A széles stégek miatt az anyagot gond nélkül fel lehetett erősíteni. Mivel a tárolóban többször nedves eszközöket is tárolnak, fontos, hogy minden gyorsan tudjon száradni. Kvázi a szellőzés miatt, köszönhetően az expandált lemeznek.“

Sokat bír

Dieter Lugsteiner, aki a családi vállalkozást már a harmadik generációban vezeti, esküszik az expandált lemezre: „Gyakran vállalok olyan megbízásokat, mint ez a tároló is, amelyek esetében nagyon praktikusak a MEVACO perforált és expandált lemezei. Nemrég az iskola szeméttárolóját újítottuk fel. Ebben az esetben is lényeges volt, hogy masszív és jól szellőző legyen, így újfent expandált lemezt alkalmaztam.“ És ha a diákok alkalmanként Dieter Lugsteiner munkáit sportcélokra is használják: a MEVACO expandált lemeze azt is könnyedén átvészeli.

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.