Kérjük, legyen értekezletbarát!

Expandáltlemez-árnyékoló

Az értekezleteken koncentrálni kell, a nem kívánt tekintetek vagy a tűző napsugarak igencsak zavaróak lehetnek. Az árnyékolás legjobb és legmutatósabb megoldását az expandált lemez kínálja. Azok az irodaházak, amelyek nem kedvelik a konfekciót, bátran válasszák a MEVACO expandált lemezét, hogy a munka valódi élmény legyen!

Remek alapanyag kreatív fémfeldolgozók számára

Milyen szaktudással kell rendelkeznie annak a lakatosnak, aki a MEVACO irodaházában MEVACO expandált lemezből akar árnyékolót készíteni? Martin Klein mosolyogva mondja: „Alapjában véve ugyanolyan kihívás volt, mint a hasonló jellegű megbízások. Talán kicsivel több szem kísért figyelemmel, mint általában. Az expandált lemez remek alapanyag, talán – alkalmazásától függően – a befoglalása okozhat fejtörést.“ Ez esetben a rombusz 62x28x14 2,00 mm lemezvastagságú alumínium expandált lemezt RAL 9007 színben utólagosan porszórt verzióban egy eddig még nem használt kombinációt alkalmaztunk.” Az alapanyag a sok áttörés miatt elsőre labilisnak tűnt. Mivel a végső szerkezetnek biztosan kellett állnia, Martin Klein a lemezt a hátoldalán csavarozva rogzítette kerethez. Mégpedig úgy, hogy a rögzítés nem látható. Végül az egész konstrukciót porszóratta. A tapasztalt lakatosnak ezenfelül extratippjei is vannak kéznél, mint például az alumínium megmunkálása körfűrésszel. Martin Klein a keretbefoglaláshoz is ad néhány tanácsot: „Ha csak valaki nem maga szándékozik elkészíteni, a MEVACO befoglaló profiljai a legjobb megoldást jelentik. Nagyméretű lemezek esetében ajánlom a keretszerkezetet és a rozsdásodás megelőzésére a horganyzást.“

Az egyetlen kérdés, amit Martin Klein, a schlierbachi „Hans Klein – Heizung und Sanitär GmbH“ munkatársa nem tud megválaszolni, hogy a MEVACO irodaházában a tárgyalót miért „Mozart“-nak hívják. Bármely más kérdésre úgy jönnek a válaszok, mint a puskaropogás. Ami nem csoda, hisz a lakatosmester az expandált és perforált lemezek területén hatalmas tapasztalattal rendelkezik, még ha műhelye eredendően fűtésszereléssel foglalkozott is.

Nem konfekciómegoldás

„Később bővítettük profilunkat vízszereléssel és bádogozással“ - emlékszik vissza Martin Klein. - „a munkák során többször volt szükség lakatosmunkák elvégzésére is. Időközben megoldásokat fejlesztettünk ki lakások fűtésszabályozására, amihez a szükséges elemeket mi magunk gyártottuk le. A végén már egész mélyre ástuk magunkat a fémfeldolgozásban: például, hogy a klímavezetékeket perforált lemezzel burkoltuk. Mivel a mi megoldásaink olyan kivitelben készülnek, ami nem emelhető le a polcról, és ugye a MEVACO a szomszédságunkban fekszik, az együttműködés kézenfekvő volt.

Rugalmas, mégis stabil

Hogyan jutottunk el a „Mozart“ tárgyalóteremig? Nagyon nagy volt ott a hőség, amikor a nap rátűzött az ablakokra. Árnyékolóra volt tehát szükség, mégpedig olyanra – magától értetődően –, ami MEVACO expandált lemezből készül. Talán kicsivel több szem kísért figyelemmel, mint egyébként“ – nevet Martin Klein. „Főként, mert a rombusz 62x28x14, alumínium, RAL 9007 színben utólagosan porszórt, 2,00 mm lemezvastagságú expandált lemezzel egy eddig még nem használt kombinációt alkalmaztunk. Ha kézbe vesszük ezt az alapanyagot, a sok áttörés miatt labilisnak tűnik A végső szerkezetnek azonban biztosan kellett állnia. Bár az alumínium hegeszthető, mi az expandált lemezt a hátoldalán csavarozva rögzítettük kerethez. Mégpedig úgy, hogy a rögzítés nem látható. Végül az egész konstrukciót porszórattuk.“

Ugyanolyan mutatós, mint amilyen tartós

A munka során Martin Klein jó tapasztalatokra tett szert a körfűrésszel. „Az acéllemezeket vékony flexszel vágjuk, míg az alumínium körfűrésszel munkálható meg kitűnően.“ Ezt követően a síneket kellett elkészíteni, hogy a szerkezetet a napsugarak beesésétől függően mozgatni lehessen. „Úgy tűnt, elegendő lesz egy sín is, nem lesz szükség a a párkányon elhelyezett másodikra. A végeredmény nagyon mutatós volt – és mutatós még ma is,“ hiszen az expandált lemez tartósságáról is híres. Martin Klein ezért alkalmazza mindenütt, ahol csak lehet. „Legutóbb egy akváriumot burkoltunk vele. A vágási réseken elegendő levegő jut be éppen a megfelelő helyre.“

Mozart árnyékolója

De a mesternek van még kéznél néhány jó tippje: „Ha az ember nem akar saját maga keretet előállítani, a legjobb, ha a MEVACO befoglaló profiljaival dolgozik. Nagyméretű lemezek esetében ajánlom a keretszerkezetet és a rozsdásodás megelőzésére a horganyzást.“ Ezzel minden kérdésre választ kaptunk, egy kivételével: Mondja meg őszintén! Miért hívják a tárgyalót Mozartnak? „Tényleg sejtelmem sincs“ – erősíti meg mosolyogva Martin Klein. „De abban biztos vagyok, hogy az expandált lemez árnyékolóban a zeneszerzőzseni is örömét lelné.“

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.