Az expandált lemez a világ legjobban kombinálható alapanyaga

Bel- és kültéri bútorok alumíniumból, acélból stb.

Legyen az kerti bútor alumíniumból vagy acélból, expandált lemezzel - mindegyik lehetséges. De még beltéri bútorok is! Innovatív tervezők világszerte felfedezték már maguknak az expandált lemezt. Így Oscar Maschera és Nestor Perkal is. Ülőgarnitúra-kollekciójuk a városi élet élményét idézi mind bel-, mind kültéren. Kérjük, foglaljon helyet!

Művészi ülőgarnitúra: „Caballito Blanco“

New York Times, Interior Design vagy Elle? – A nemzetközi sajtó egyöntetűen vélekedik: Az olasz Oscar Maschera a világ azon legrangosabb művészeinek egyike, akik bőrrel dolgoznak. Az argentin tervezővel, Nestor Perkallal való együttműködésük során pedig rátaláltak a MEVACO-ra: Rombusz 43x10x2,5x2 acél expandált lemezből, természetes eljárással cserzett bőrből, kézi szövésű gyapjúból és birkabőrből létrehozták új ülőgarnitúra kollekciójukat, a „Caballito Blanco“.

Üdvözöljük Candelarában, az olasz kikötővároshoz, Pesarohoz közel fekvő vidéki kisvárosban. A városállam, San Marino csak egy karnyújtásnyira van innen, és Monte San Bartolo természetvédelmi parkjának eléréséhez sem kell sokat utaznunk. Sőt, maga az Adriai-tenger is mindig kiválóan látható. Szokatlan alkotásai inspirációjaként Oscar Mascherának és feleségének, Claudia Serafininek erre a városkára esett a választása. Mascherát a nemzetközi sajtó már több mint 30 éve a világ egyik legjobb és legsikeresebb bőrrel foglalkozó művészének tartja.

Inspiráló bel- és kültéri bútorok

„Oscar a bőrt szívesen kombinálja más alapanyagokkal“ – meséli Claudia Serafini. „Ám, hogy expandált lemezzel dolgozzon, számára is új kihívást jelentett.“ Az inspiráció ezúttal is fontos szerepet játszott. „Barátaink között tartjuk számon az argentin tervezőt, Nestor Perkalt. Párizsi műtermében tett egyik látogatásunk során bemutatta nekünk legújabb ötletét: egy ülőgarnitúra kollekciót, a „Caballito Blanco“-t.

Hűvös fém - meleg bőr

Tervei alapjául, amelyek a hazájához való kötődést tükrözik, Nestor argentin származása szolgált. Az ötlet, hogy alsó vázként fémrácsot használjon, nagyon megtetszett Oscarnak: A fém hűvössége a bőrrel, mint természetes alapanyaggal kombinálva új ötletekre inspirálta őt.“ Ezt követően – hogy megtalálja a megfelelő expandáltlemez-gyártót – intenzív keresésbe kezdett az Interneten. „Így találtunk rá a MEVACO-ra“ – folytatja Claudia Serafini. „A legnagyobb örömünkre!, hiszen a MEVACO tökéletes partnernek bizonyult az ötlet megvalósításában. Oscar az alapanyagunkat korszerű köntösben szerette volna megmutatni, olyanban, ami a hagyományosan bőrből, gyapjúból és birkabőrből készült kárpitnak különös hangsúlyt ad.

Expandált lemezt bárhová

Az expandált lemeznek az volt a feladata, hogy mind kül-, mind beltérben megállja a helyét, és illeszkednie kellett a formatervekhez is. A MEVACO mellett döntöttünk, mert ez a cég az expandált lemezt hihetetlen pontossággal, a megfelelő méretben és minden komplikáció nélkül tudja szállítani.“ Három különböző nagyságú és magasságú ülőbútor született, amelyek ülőkeként, kis asztalként, lábtartóként vagy akár egyfajta modern hintalóként nagyon keresetté váltak. A MEVACO porszórt acél 43x10x2,5x2 expandált lemezét alkalmaztuk. A kárpit pedig bőrből, szőtt textilből és birkabőrből készült. A bőr természetes eljárással cserzett és növényi eredetű festékkel színezett. A szőtt anyagok Argentínából származnak, ahol hagyományos szövőszékeken, kézzel szőtték őket.

A minőségben partnere: MEVACO

„Mi csak minőségileg kifogástalan alapanyaggal dolgozunk“ – magyarázza Claudia Serafini. „Mindemellett az is fontos, hogy környezetbarát legyen. Ezenfelül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy vevőink egyéni igényeit is ki tudjuk elégíteni. Ez pedig a MEVACO-val, mint partnerrel különösen zökkenőmentesen sikerül. Miután felfedeztük magunk számára a MEVACO hihetetlen gazdag expandált- és perforáltlemez-kínálatát, máris újabb termékek tervezési szakaszába érkeztünk, ahol a perforált, ill. az expandált lemez és a bőr kombinációja kap szerepet.“

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.