Biztos és ellenálló, mint egy vár

Lépcsőkorlát acél hullámrácsból

A hosszú gyaloglást nem mindenki szereti. A legjobb választás ez esetben egy lépcső, főként ha annak korlátja a MEVACO hullámrács: ellenáll esőnek, szélnek, és a gyalogost bizton céljához vezeti. Egy vaslépcső acél hullámráccsal kombinálva optikailag is jól mutat, egyesíti a biztonságot és a szépséget.

Biztosan sikeres útrövidítés

Várban lakni olyan álom, ami csak kevesek számára adatik meg. De mi a teendő, ha a várkastély – mint ahogy Uttenheimban is – csak több mint 45 percnyi gyaloglással érhető el? Ilyen esetben a legjobb, ha az ember a dél-tiroli Gaisban mindjárt felkeresi a Schwärzer vállalatot, akik a MEVACO WG 52x52, 5mm huzalvastagságú natúracél hullámrácsából, valamint WE 40x40, 9,6mm résszélességű acélprofilból készült merész lépcsőszerkezettel megtalálták a megoldást.

A dél-tiroli Gaistól nem messze, egy meredek sziklacsúcson majd 1000 éve uralkodik Uttenheim várkastélya. A területnek a körbefutó várfal, a palota, a kápolna és az őrtorony mellett további, a várbirtokokra jellemző tulajdonsága is van, mégpedig hogy egészen a 21. századig csak nagyon nehezen volt megközelíthető. Gyalogosan 45 perc alatt lehetett feljutni oda, ahol valamikor olyan hírességek szálltak meg, mint a minnesänger Oswald von Wolkenstein.

Vaslépcső hullámráccsal

Amit ezen az útvonalon nem tudtak a várba szállítani, azt kötélhágcsón kellett felhúzni. De nem így 2006 óta. A gaisi Schwärzer kovács- és lakatosműhely olyan vaslépcsőt szerkesztett és készített, amelynek korlátjához a MEVACO WG 52x52 5 mm huzalvastagságú natúracél hullámrácsát alkalmazta. A rácsot WE 40x40 mit 9,6mm résszélességű acélprofilokba foglalták.

Tizenegy generáció tapasztalata

„Ami a történelmi épületeket illeti, nagy jártasságra tettünk már szert“ – meséli Priska Schwärzer. „Nemcsak azért, mert Dél-Tirolban körülbelül 800 kastély és vár van, hanem, mert szerencsénk van hosszú múltra visszatekinteni. A kovács- és lakatosműhely már a 11. generáció óta van a családunk birtokában.“ Az uttenheimi várkastély esetében is ezt a szakértelmet aknázta ki Priska Schwärzer . „A rendkívül meredek feljáró nagy kihívást jelentett számunkra, hiszen a szabadban vezető lépcsőnek a csupasz sziklafalhoz kellett illeszkednie. A szereléshez kollégáinknak kötélhágcsón kellett leereszkedniük.“

Minden évszakban járható

Mivel egy ilyen szerkezet esetében nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra, „a MEVACO hullámrácsára esett a választásunk” – meséli Priska Schwärzer. „A korlátokhoz alkalmaztuk, mivel a megrendelőnek a kérése egy könnyű, szinte lebegő konstrukció volt, ami illeszkedik a történelmi falakhoz. Ugyanakkor a lépcsőnek és a korlátoknak ellenállónak is kell lenniük az időjárással és a széllel szemben, illetve meg kell felelniük a biztonsági előírásoknak is. Kisebb keresgélés után rátaláltunk a MEVACO WG 52x52 hullámrácsára. Az 5 mm huzalvastagságú acél változat tűnt optimális megoldásnak, így a korlát kitűnően illeszkedik a lépcső hegesztett rácsaihoz.“ A lépcső segítségével a vár lakói néhány perc alatt kényelmesen és biztonságosan érhetik el lakhelyüket. „A lépcső emelkedése mindenütt egyforma“ – magyarázza Priska Schwärzer. „… és minden időjárási adottság mellett járható. Télen is, amikor hó van, vagy ősszel, amikor hullanak a falevelek.“ Ez még Oswald von Wolkensteinnak, a minnesängernek is biztosan tetszett volna! Csak hát az ő idejében még nem ismerték a MEVACO hullámrácsait. A vár mai lakói annál inkább barátságba kerültek vele!

Oldal nyomtatása

Weboldalunk Internet Explorerrel nem kompatibilis. A tartalom optimális megjelenítéséhez a Google Chrome böngészőt ajánljuk.

A Chrome letöltése Bezár

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Tájékozódjon rendszeresen a MEVACO termékeinek és szolgáltatásainak újdonságairól, ismerjen meg izgalmas alkalmazási lehetőségeket!

  • Legyen mindig tájékozott!
  • Fedezzen fel újabb és újabb lenyűgöző alkalmazási lehetőségeket!
  • Értesüljön elsőként remek akcióinkról!

Szeretném kérni a MEVACO Newslettert. Kijelentem, hogy elmúltam 16 éves. Az általános információkat, szakmai tanácsokat, rendezvényekről szóló tájékoztatásokat tartalmazó, valamint az új termékeket és szolgáltatásokat bemutató MEVACO Newslettert díjmentesen kapom. A hírlevélről lejelentkezni a megadott linken bármikor van lehetőségem.

Köszünjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. A megerősítéshez hamarosan egy e-mailt küldünk Önnek.